Σοκαριστικές εικόνες από την έκταση της καταστροφής στον Σχίνο Κορινθίας

Κοινοποίηση:
kammena_vamvakies

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τα καμμένα τοπία εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που μαίνεται στον Σχίνο, ενώ αγωνία επικρατεί λόγω της έντασης των ανέμων.

Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες καθώς έχουν καεί σπίτια, τη στιγμή που έχει παραροθεί στις φλόγες σημαντική δασική έκταση.

 

kammena_vamvakies
kammena_vamvakies2

 

Νωρίτερα το πρωί, με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα και οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

 

kammena_vamvakies3
kammena_vamvakies4
kammena_vamvakies5

 

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί. Υπάρχουν μόνο αναφορές για ζημιές σε αποθήκες και καλύβια, αλλά ο απολογισμός των ζημιών θα γίνει αφού ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Ζημιές έχουν προκληθεί και στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς έχουν καεί κολόνες της ΔΕΗ και έχουν κοπεί καλώδια, γι’ αυτό βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο γουρλομάτης τό υποσχέθηκε στούς Εβραίους:”Θά καταστρέψω τήν Ελλάδα καί θά αφανίσω τούς Ελληνες”.Τό έχει γράψει ό μπαμπάς του στήν διαθήκη του.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.