Σοκαριστικό γεγονός σε παραλία: Παιδιά παγιδεύτηκαν σε κατολίσθηση

Κοινοποίηση:
ilios-foinikas-paralia-kalokairi-696x465

Οι αρχές της Δανίας εξέδωσαν προειδοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο κατολισθήσεων κατά μήκος των ακτών, έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή. Το Σαββατοκύριακο, δύο παιδιά από τη Γερμανία βρέθηκαν θαμμένα κάτω από την άμμο σε παραλία της Βόρειας Γιουτλάνδης.

 

Τα αγόρια, ηλικίας 9 και 12 ετών, είχαν ξεκινήσει να σκάβουν σε έναν αμμόλοφο όταν αυτός κατέρρευσε και τα καταπλάκωσε. Οι προσπάθειες διάσωσης διήρκεσαν περίπου 40 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων οι λουόμενοι στην παραλία εργάζονταν για να απελευθερώσουν τα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες από δανέζικα μέσα ενημέρωσης, τα δύο αγόρια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

 

Σε ένα άλλο περιστατικό που σημειώθηκε χθες, ένα τρίτο αγόρι παγιδεύτηκε επίσης λόγω κατολίσθησης αμμόλοφου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γιουτλάνδης. Ωστόσο, η διάσωσή του ήταν άμεση και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Απευθύνουμε έκκληση να επιδειχθεί προσοχή στις ζώνες των αμμόλοφων, έπειτα από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν χθες στις δυτικές ακτές», έγραψαν σήμερα οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Βόρειας Γιουτλάνδης στο Χ.

Οι αρχές ζητούν από ντόπιους και τουρίστες να παραμένουν στα προκαθορισμένα μονοπάτια, να προσέχουν τα παιδιά, να μην σκαρφαλώνουν στους απόκρημνους λόφους και να μην σκάβουν τρύπες στους αμμόλοφους.

Όπως προειδοποιούν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γιουτλάνδης εξαιτίας των πρόσφατων ισχυρών βροχοπτώσεων οι αμμόλοφοι είναι πλέον ασταθείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: