Σοκ: Οι Ουκρανοί έχασαν το 70% των όπλων της Δύσης

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 Μετά από 12 εβδομάδες αντεπίθεσης… οι Ουκρανοί έχασαν 50.000 στρατιώτες και επίσης έχασαν το 70% των όπλων που παρέλαβαν από την Δύση όλους αυτούς τους μήνες προ αντεπίθεσης και κατά την διάρκεια της αντεπίθεσης…
Τα αποτελέσματα μιας αντεπίθεσης που περιλάμβανε 12 καλά προετοιμασμένες Ταξιαρχίες και άλλες 8 τακτικές ήταν να καταλάβουν 16 χωριά στην νότια Zaporizhia και να σπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας νότια του Robotyne αλλά χωρίς… ουσιώδη προέλαση…
Η αντεπίθεση είναι αποτυχία, και η λέξη αποτυχία χρησιμοποιείται στην Δύση… ευρύτατα πλέον….
Ο Alexey Reznikov παραιτήθηκε από υπουργός άμυνας της Ουκρανίας, όχι για τα σκάνδαλα αλλά γιατί του πιστώνεται η αποτυχία της αντεπίθεσης…
Για την ιστορία όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί ο πόλεμος στην Ουκρανία κοστίζει 100 εκατ δολάρια την ημέρα… πραγματικά πρωτοφανές ποσό… προφανώς υπολογίστε τα 50 με 60 εκατ θα πηγαίνουν στο βαθύ πηγάδι της διαφθοράς…
Είναι συγκλονιστική η εκτίμηση ότι οι Ουκρανοί έχασαν το 70% των όπλων της Δύσης… πρόκειται για καταστροφή…
Η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε και οι ρώσοι μετά την επιτυχημένη άμυνα… θα σχεδιάσουν την δική τους νέα αντεπίθεση…
Με βάση ορισμένες πηγές οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν…. Chernihiv, Sumy, Dnepropetrovsk, Odessa, Zaporozhye, Kharkiv και Nikolaev… ας κρατήσουμε αυτές τις πόλεις… θα τις ξανασυναντήσουμε προσεχώς…
Εν τω μεταξύ η Ρωσία κατέστρεψε το ουκρανικό ναυπηγείο όπου συγκεντρώνονταν και κατασκευάζονταν μη επανδρωμένα μηχανοκίνητα σκάφη
Επίσης ρωσικό αεροσκάφος της αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψε τη νύχτα 4/9/2023 τέσσερα ταχύπλοα σκάφη Willard Sea Force με ομάδες εφόδου…
Izm-1-768x575.jpg
Διαψεύδει η Ρουμανία την Ουκρανία

Τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας ότι ρωσικά drones κατέπεσαν και εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας διέψευσε το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας έσπευσε να διαψεύσει τους ουκρανικούς ισχυρισμούς, αναφέροντας πως οι ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν προκάλεσαν καμία άμεση στρατιωτική απειλή κατά του ρουμανικού εδάφους.
Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Oleg Nikolenko υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαζικής ρωσικής επίθεσης με drones κατά της επαρχίας της Οδησσού και της πόλης – λιμανιού στον ποταμό Δούναβη, Izmail, ρωσικά drones έπεσαν στο έδαφος της Ρουμανίας, η οποία αποτελεί κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ.
«Σύμφωνα με την κρατική συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας μαζικής ρωσικής επίθεσης κοντά στο λιμάνι του Izmail, ρωσικά «Shakhed» έπεσαν και ανατινάχθηκαν στο έδαφος της Ρουμανίας» αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Nikolenko.
«Αυτή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η τρομοκρατία με πυραύλους της Ρωσίας αποτελεί τεράστια απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια της Ουκρανίας, αλλά και για την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ» υποστηρίζει ο Nikolenko, ο οποίος μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία που δείχνει τις φλόγες μιας έκρηξης στην απέναντι όχθη του ποταμού Δούναβη.
Ουκρανική πηγή ανέφερε στο Reuters ότι δύο ρωσικά drones έπεσαν στη ρουμανική πλευρά του Δούναβη.
Τις τελευταίες ημέρες, τα λιμάνια της Ουκρανίας, Reni και Izmail έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των επιθέσεων της Ρωσίας.

Σφοδρή ρωσική επίθεση δύο ωρών στο ουκρανικό λιμάνι Izmail

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η επίθεση που εξαπέλυσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Ρωσία κατά του ουκρανικού λιμανιού Izmail που αποτελεί ένα από τα δύο μεγαλύτερα κέντρα της Ουκρανίας για την εξαγωγή των σιτηρών της.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο στρατός κατέρριψε 17 ρωσικά drones στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού, αν και σε πολλές περιοχές κατεγράφησαν σοβαρές υλικές ζημιές σε αποθήκες, κτίρια παραγωγής, αγροτικά μηχανήματα και βιομηχανικό εξοπλισμό».
«Πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν σε μη στρατιωτικές υποδομές εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών μετά την κατάρριψη των drones» ανέφερε ο κυβερνήτης της Οδησσού, Oleg Kiper, ο οποίος διεμήνυσε πως όλες οι φωτιές κατασβέστηκαν.
Σημειώνεται πως το λιμάνι του Izmail βρίσκεται στον Δούναβη και έχει εξελιχθεί σε μια από τις πλέον βασικές οδούς εξαγωγής των ουκρανικών γεωργικών προϊόντων.

Άλλο ένα drone αναχαιτίστηκε πάνω από την περιοχή Bryansk

Το Κίεβο προσπάθησε ξανά να επιτεθεί στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά το UAV αναχαιτίστηκε πάνω από την περιοχή Bryansk.
Αυτό αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 4 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 17:00 ώρα Μόσχας, το καθεστώς του Κιέβου θέλησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με UAV στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε πάνω από την επικράτεια της περιοχής Bryansk», ανέφερε το υπουργείο.

Ουκρανία: Στη γραμμή του μετώπου στο Donetsk ο Zelensky

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε απόψε ότι βρίσκεται στη γραμμή του ανατολικού μετώπου, στην περιοχή του Ντονέτσκ.
«Περιοχή του Ντονέτσκ.
Επισκεπτόμαστε τις ταξιαρχίες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, που αποτελούν μέρος της τακτικής επιχειρησιακής δύναμης του Ντονέτσκ», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κίεβο δείχνει τον Zelensky να συναντιέται με στρατιώτες.

Οι Ρώσοι απέτρεψαν ουκρανική απόβαση στην Κριμαία, κατέρριψαν drones

Στην αποτροπή απόβασης ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην δυτική Κριμαία προχώρησαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 τα ξημερώματα οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Τις πρώτες πρωινές ώρες, στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας (…) αεροσκάφη της αεροπορίας ναυτικού του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν τέσσερα ταχύπλοα «Willard Sea Force» αμερικανικής κατασκευής που μετέφεραν αποβατικές ομάδες των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κινούμενα προς την κατεύθυνση του ακρωτηρίου Tarkhankut, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου της Κριμαίας» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Επιπλέον, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν ουκρανικά drones στον εναέριο χώρο της Κριμαίας καθώς και της ρωσικής επαρχίας Kursk που συνορεύει με την Ουκρανία.
«Περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα, ουκρανικά drones καταστράφηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας και πάνω από την περιφέρεια Kursk από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο 2/9, η Μόσχα ανέφερε πως κατέστρεψε τρία ναυτικά drones που είχαν στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: