Σοκ από την άγρια συμπλοκή των νεαρών τα ξημερώματα στη Φιλοθέη – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Κοινοποίηση:
kljlkjkljkljk

Νεότερα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της Αστυνομίας για το σοβαρό επεισόδιο που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Φιλοθέη, με θύματα νεαρούς που είναι απόφοιτοι φημισμένων σχολείων της Αθήνας.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά, ενώ φαίνεται ότι είχε υπάρξει προσυννενόηση μεταξύ δύο διαφορετικών παρεών για να βρεθούν στη Φιλοθέη και να λύσουν τις διαφορές τους. Όσον αφορά στο προφίλ των θυμάτων, πρόκειται για απόφοιτους φημισμένων σχολείων της πρωτεύουσας.

Στέλεχος της Ασφάλειας εξηγεί ότι «το κίνητρο είναι ποια παρέα θα ‘μαρκάρει’ την περιοχή. Όχι για να διαπράξει κάποια παράνομη ενέργεια, όπως για παράδειγμα η διακίνηση ναρκωτικών, αλλά για λόγους γοήτρου μεταξύ παρεών. Ποιος δηλαδή είναι πιο ‘μάγκας’ από τον άλλο».

Η αντιπαλότητα μεταξύ τους ξεκίνησε με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από τρεις ημέρες στην οδό Ολυμπιονίκου Διαδόχου Κωνσταντίνου. Άτομα ηλικίας 18-20 ετών προσέγγισαν νεαρό και διαπληκτίστηκαν μαζί του για ασήμαντη αφορμή. Η παρέα του νεαρού θεώρησε ότι ο φίλος τους δέχτηκε «τραμπουκισμό» από την παρέα των ατόμων ηλικίας 18-20 ετών. Φαίνεται μάλιστα ότι με κάποιο τρόπο υπήρξε επαφή μεταξύ των «αντίπαλων» παρεών, προκειμένου να δοθεί «ραντεβού».

Οι φίλοι του νεαρού που δέχτηκε τον «τραμπουκισμό» έφτασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο ίδιο σημείο της Φιλοθέης, αποφασισμένοι να «απαντήσουν». Έχοντας την αριθμητική υπεροχή περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν την παρέα περίπου πέντε-έξι ατόμων. Περισσότερο στοχοποίησαν νεαρό, από τον οποίο άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο, είδαν φωτογραφίες της ομάδας του ΠΑΟ και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με γροθιές και χτυπήματα με καδρόνια. Στη συνέχεια, στοχοποίησαν δεύτερο μέλος της παρέας όταν του έπεσε μπρελόκ της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο τελευταίος νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, ενώ έχει ήδη δώσει κατάθεση.

Για την Αστυνομία η επίθεση δεν έχει οπαδικό «χρώμα», διότι ο «πόλεμος» μεταξύ των παρεών δεν έχει σχετικό κίνητρο. Από τα περίπου 10 άτομα που εξαπέλυσαν την καταδρομική επίθεση σε βάρος της παρέας των πέντε ατόμων έχουν συλληφθεί τα δύο (από άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ) και έχουν ταυτοποιηθεί τα εφτά. Πρόκειται για νεαρούς από τη Φιλοθέη, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι.

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους διαπίστωσε ότι κανείς τους δεν έχει απασχολήσει για οπαδική βία, ενώ την έρευνα ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Είδες για ναναι το θύμα γιος υψηλόβαθμου Ελας;
    Σχεδόν έτοιμη η υπόθεση. Εάν ήταν τα δικά μας παιδιά ακόμα θα τους έψαχναν

Leave a Response