Σοκ και δέος στη Γάζα, ούτε στη ναζιστική Γερμανία – Σκόνη το 33% των κτηρίων (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΛΩΡΙΔΑ

Άνευ προηγουμένου είναι η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα όπου ύστερα από τουλάχιστον δύο μήνες πολέμου οι νεκροί άμαχοι έχουν ξεπεράσει τους 20.000, τη στιγμή που ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ολόκληρος ο πληθυσμός των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων βρίσκεται σε επισιτιστική κρίση ή στα χειρότερα επίπεδα μιας οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας.
Και ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 53.000 και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται, τα νοσοκομεία αδυνατούν να περιθάλψουν ακόμα και τα πιο απλά περιστατικά, καθώς από τα 36 που υπήρχαν πριν από τον πόλεμο, έχουν απομείνει πλέον μόλις 9 (κανένα στη βόρεια Γάζα), τα οποία επί της ουσίας υπολειτουργούν.
Παρά τις τραγικές αυτές συνθήκες, το Ισραήλ διαμηνύει πως δεν πρόκειται να σταματήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εάν δεν φτάσει στον τελικό του στόχο που είναι η εξάλειψη της Hamas, η οποία και αυτή από την πλευρά της επισημαίνει πως δεν πρόκειται να συνομιλήσει και να διαπραγματευτεί εάν οι Ισραηλινοί δεν σταματήσουν πλήρως τις επιθέσεις τους.
Την ίδια στιγμή, σε διπλωματικό επίπεδο εξελίσσεται ένα θρίλερ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου η σχετική ψηφοφορία επί ενός ψηφίσματος για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και κατάπαυσης του πυρός έχει αναβληθεί 4 φορές από τις αρχές της εβδομάδας, κάτι που υποδηλώνει και την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας σε διεθνές επίπεδο, ακόμα και για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από τους πιο θανατηφόρους και καταστροφικούς πολέμους στην Ιστορία

Από τους πιο θανατηφόρους και καταστροφικούς στην ανθρώπινη Ιστορία είναι ο πόλεμος που διεξάγει στη Γάζα το Ισραήλ.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του το Associated Press, το οποίο επικαλείται την ανάλυση δεδομένων από τον δορυφόρο Copernicus Sentinel 1 που πραγματοποίησαν οι καθηγητές Corey Sher από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Jamon van Den από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον.
Βάσει αυτών των δεδομένων, κατά την επίθεση τους οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν πάνω από τα δύο τρίτα όλων των κτηρίων στα βόρεια εδάφη της Γάζας και τουλάχιστον το ένα τέταρτο των κτηρίων στη νότια πόλη Khan Yunis.

«Η Γάζα έχει τώρα διαφορετικό χρώμα από το διάστημα.
Είναι μια τελείως διαφορετική υφή» αναφέρουν οι επιστήμονες.

Ξεπερνά τη ναζιστική Γερμανία

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στη Γάζα ξεπέρασαν σε ένταση τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων κατά της Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και της Συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ για την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους.
Υπενθυμίζεται πως κατά την περίοδο 1942 -1945 οι Σύμμαχοι κατέστρεψαν το 10% των κτηρίων στη Γερμανία, όταν στη Γάζα έχουν ισοπεδωθεί περίπου το 33% των κτηρίων.
Κατά τις επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ την περίοδο 2014 -2017 εκτιμάται πως η Συμμαχία εξαπέλυσε τουλάχιστον 15.000 πλήγματα.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε 22.000 πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.
8_58.jpg
Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας της Γάζας, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 20.000 και οι τραυματίες τους 53.000.
Σε δήλωση του υπουργείου που αναρτήθηκε στο Telegram, αναφέρεται πως «ο αριθμός των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε 20.057 και των τραυματιών σε 53.320».
Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι εξακολουθούν να είναι θαμμένοι στα ερείπια.
11_39.jpg

Καθημερινός αγώνας η καταμέτρηση τους

Δημοσίευμα του Reuters επισημαίνει πόσο δύσκολο είναι να υπολογιστεί ο αριθμός των θυμάτων καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστούν και να ταυτοποιηθούν τα πτώματα.
Όπως επισημαίνεται, πολλά πτώματα είναι άσχημα ακρωτηριασμένα, για αυτό μόνο όσοι έχουν εντοπιστεί από συγγενείς τους μπορούν να πάνε για ταφή και να συμπεριληφθούν στον αριθμό των θυμάτων.
Οι υπόλοιποι, των οποίων εκκρεμεί η ταυτοποίηση, φυλάσσονται συχνά για εβδομάδες στα ψυγεία των νεκροτομείων, αν και οι συνθήκες για την αναγνώριση τους διαρκώς επιδεινώνονται εξαιτίας της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία, όπως και στην ευρύτερη περιοχή της Γάζας.

Hamas σε Ισραήλ: Καταδικασμένος σε αποτυχία ο πόλεμος σας

Ο στόχος του Ισραήλ για την εξάλειψη της Hamas είναι καταδικασμένος σε αποτυχία υποστήριξε ο Abu Obeida, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Izz ad-Din al-Qassam, του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης.
Σε ηχητικό του μήνυμα ο Abu Obeida υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Γάζα εξαρτάται από την παύση της επιθετικότητας του ισραηλινού στρατού.
«Ούτε η συνεχής επιθετικότητα του Ισραήλ ούτε οι άμεσες στρατιωτικές επιχειρήσεις θα φέρουν τους ομήρους σπίτι τους.
Δεν είναι δυνατό να απελευθερωθούν ζωντανοί οι εχθροί αιχμάλωτοι, παρά μόνο με την έναρξη διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε ο Abu Obeida, αναφέροντας πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση πέραν των διαπραγματεύσεων και πως οι επιθέσεις των Ισραηλινών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερους θανάτους ομήρων.
Εκτιμάται πως 129 όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια της Hamas.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: