Σοκ στη Θεσσαλονίκη! Ξέχασαν 9χρονο ΑμεΑ μέσα σε σχολικό για τέσσερις (!) ώρες!

Κοινοποίηση:
5677230

Άφησαν 9χρονο με προβλήματα αναπηρίας μόνο του για σχεδόν τέσσερις ώρες μέσα σε λεωφορείο, αφού ξέχασαν να τον αποβιβάσουν. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης κι έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου του ανήλικου συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία δύο άτομα: ο οδηγός του λεωφορείου και μία συνοδός.

Όπως έγινε γνωστό, ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και γι’ αυτόν τον λόγο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του. Στο ίδιο όχημα βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα.

Φτάνοντας στο ΚΔΑΠ, τα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο, εκτός από τον 9χρονο, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερις ώρες για να διαπιστωθεί από τον οδηγό της επόμενης βάρδιας, ότι το παιδί είχε εγκαταλειφθεί εντός του λεωφορείου.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβε τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό. Τούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αυτοί με τα σχολικά είναι άλλο πράγμα! Εχουν συνεργασία με τα δημόσια σχολεία και επιβιβάζουν τα παιδιά και ούτε που τους νοιάζει που τα αφήνουν, εάν έχουν χρήματα μαζί τους, ή έστω ένα κινητό για να ειδοποιήσουν τους γονείς τους! Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν.
    Σε γνωστούς μου χτες η κόρη τους μπήκε σε λάθος λεωφορείο, διότι την ενημέρωσαν από το πρακτορείο ότι παίρνει το λεωφορείο με τον αριθμό 2 που περνά από το σπίτι της, ενώ έπρεπε να πάρει το λεωφορείο με αριθμό 3, με αποτέλεσμα το παιδί να πανικοβληθεί. Τελικά το βοήθησαν τα άλλα παιδιά που είχαν κινητό μαζί τους και ειδοποίησαν τους γονείς του κοριτσιού, γιατί ο οδηγός σε ερώτηση του κοριτσιού γιατί δεν πάει από τη διαδρομή που της είπαν από το πρακτορείο, της απάντησε: Και τι να σου κάνω εγώ, εμένα από εδώ μου είπαν να έρθω!!!!!!!!!”. Απάντηση σε 12χρονο είναι αυτή; Μόνο εάν είσαι ανεύθυνος. Εάν χανόταν το παιδί, αυτός τι θα έλεγε μετά στους γονείς; Ότι είναι μαλάκας, τελειωμένος μάλλον!!!!!!!!!!!!!

  2. Μου θυμίζει αυτούς στα Τέμπη που γκομενιάζανε και μιλάγανε για σουβλάκια καθώς τα παιδάκια στο τραίνο καιγόσαντε. ¨Ετσι και τούτος. Που το είχε το μυαλό του ο 42χρόνος με την 23χρονη? Αν ήταν ντάλα καλοκαίρι το παιδάκι θα είχε πεθάνει από θερμοπληξία. Τέσσερις ώρες μόνο του. Αβοήθητο. Τι θα κάνατε αν ήταν το δικό σας παιδί, εγγόνη? Τους χρειάζεται βούρδουλας και στους δύο.

Comments are closed.