Σοκ στη Χαλκιδική: Γατάκι βρέθηκε με ακρωτηριασμένα τα δύο του πόδια

Κοινοποίηση:
gata

Ένα ακόμη σοκαριστικό περιστατικό ακρωτηριασμού ζώου έρχεται να ταράξει την κοινή γνώμη, αυτή τη φορά με θύμα ένα μικρό γατάκι στην περιοχή της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες από το karfitsa.gr, το άτυχο ζωντανό εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής από μια γυναίκα, η οποία παρατήρησε το γατάκι να περιπλανιέται αιμόφυρτο στην Ποτίδαια.

 

Η κατάσταση του ζώου ήταν απελπιστική, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ακρωτηριασμό στα δύο του πόδια. Η γυναίκα, αν και προσπάθησε να πλησιάσει το γατάκι για να του προσφέρει βοήθεια, δεν τα κατάφερε λόγω της κατάστασης του ζώου. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να ειδοποιήσει το Φιλοζωικό Σωματείο Νάουσας, προκειμένου οι αρμόδιοι να αναλάβουν δράση και να προσφέρουν την απαραίτητη φροντίδα στο κακοποιημένο ζωντανό.

Στη συνέχεια φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές αναζητούσαν το γατάκι για να το μεταφέρουν σε κτηνίατρο. Τελικά, σύμφωνα με την υπεύθυνη της φιλοζωικής οργάνωσης “Αδέσποτα Σέιχ Σου” Παρασκευής Τζάνου η οποία μίλησε στην karfitsa.gr, το γατάκι πιάστηκε αργά τη νύχτα από εργαζόμενη η οποία αφού σχόλασε από τη δουλειά της πήγε να ψάξει στην περιοχή.

Στη συνέχεια το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική Αγαθαγγελίδης στη Θεσσαλονίκη για τις πρώτες βοήθειες όπου διαπιστώθηκε ότι τα δάχτυλά του σε όλα τα πόδια είναι σχεδόν ακρωτηριασμένα, ενώ και στα δύο πόδια του κρέμονται τα οστά. Σύμφωνα με την κ. Τζάνου το πίσω πόδι της γάτας δεν σώζεται, ενώ το μπροστινό είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν τα τραύματα προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι ή από κάποιο ατύχημα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: