Σοκ στο Πευκοχώρι: Ακατάλληλο το λούνα παρκ μετά από διαπιστώσεις

Κοινοποίηση:
pefkoxwri-768x469

Σοκαριστικά ευρήματα προέκυψαν από την έκθεση του πραγματογνώμονα που εξέτασε το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, όπου tragically έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος από τη Βέροια. Σύμφωνα με την έκθεση, εντοπίστηκαν σημαντικές ελλείψεις και κατασκευαστικά λάθη που καθιστούν το παιχνίδι επικίνδυνο για τους επισκέπτες.

 

Το πόρισμα, το οποίο υποβλήθηκε στο τμήμα Κασσάνδρας, αποκαλύπτει ότι δεν υπήρχε μηχανισμός ασφαλείας για τον περιορισμό της ταχύτητας του παιχνιδιού. Επιπλέον, διαπιστώθηκαν σάπιοι κοιλοδοκοί και σκουριασμένες εγκαταστάσεις, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των δομών του λούνα παρκ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το δυστύχημα προκλήθηκε επειδή έσπασε η μεταλλική βάση του καθίσματος του παιχνιδιού. Η βάση αυτή αποτελούνταν από δοκούς – στηρίγματα, που είχαν διαβρωθεί και ήταν παλιά. Το παιχνίδι δεν έχει ταυτότητα, ούτε αριθμό ταυτοποίησης και είναι ιδιοκατασκευή, ενώ παρατηρούνται πολλές προσθήκες εξαρτημάτων. Εάν γινόταν τεχνικός έλεγχος, θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Στο ίδιο μήκος κινείται και το πόρισμα της εταιρίας πιστοποίησης TUV. Συγκεκριμένα, εντόπισε κατασκευαστικά προβλήματα και ελλείψεις συντήρησης σε μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, χαρακτηρίζεται στατικά και δυναμικά ανεπαρκής η εγκατάσταση με ζητήματα ασφάλειας, δεν βρέθηκε κόφτης ταχύτητας και κρίνεται ακατάλληλο για χρήση.

Ήδη η Αστυνομία μετά την κατάθεση του πορίσματος έστειλε κλήσεις για εξηγήσεις στους εμπλεκόμενους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response