Σοκ: 12χρονη στη Ρόδο έπεσε θύμα κυκλώματος στο διαδίκτυο κι έκοψε τα χέρια της με ξυράφι!

Κοινοποίηση:
s6opDllfj2rlKVAezaRZ

Αποκάλυψη σοκ: Σε μία σοβαρότατη υπόθεση εξαπάτησης ανήλικου κοριτσιού ηλικίας 12 ετών από τη Ρόδο, που έπεσε θύμα από κύκλωμα αδίστακτων μέσω του διαδικτύου, προέβη μιλώντας στον sky ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου Γιώργος Ευγενικός.

Όπως αποκάλυψε, το κορίτσι έπεσε θύμα απάτης από οργάνωση που εκβίαζε μέσω διαδικτύου ανήλικα κορίτσια. Πρόκειται για μία εφαρμογή του διαδικτύου (discord), την οποία παρέσυραν να στείλει γυμνές φωτογραφίες της και να κόψει τα χέρια της με ξυράφι, ενώ της ζήτησαν να πιει και υπνωτικά χάπια για να μην ξυπνήσει!

Ο κ. Ευγενικός που έγινε αποδέκτης της καταγγελίας, επισήμανε ότι συνόδευσε χθες την οικογένεια της ανήλικης στην Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Δωδεκανήσου Χαρούλα Γιασιράνη και στο ΚΕΘΕΑ για παροχή βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας στον οποίο -όπως είπε- θα μεταβούν τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στο chat της εφαρμογής με την ανήλικη, της είχαν ζητήσει να τους αποστείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο, το οποίο κι έκανε η 12χρονη πιεζόμενη, ενώ έκοψε τα χέρια της με ξυράφι σε 19 σημεία!!!
Ο κ. Ευγενικός είπε ότι η συμπεριφορά του παιδιού είχε αλλάξει τις τελευταίες ημέρες και αυτό έβαλε σε υποψίες τη μητέρα της για να ανοίξει το κινητό της και να δει το ιστορικό από τις συνομιλίες και τα μηνύματα της 12χρονης κόρης της.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ, το παιδί φοβισμένο ανέφερε ότι σε αυτές τις συνομιλίες υπήρχαν και άλλα παιδιά, φίλοι και συμμαθητές της, και η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία και από εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

skyrodos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: