Σολτς κατά Κιέβου για εισβολή στο Κουρσκ: Δράσατε δίχως να μας συμβουλευτείτε!

Κοινοποίηση:
Solts-metanastes

Στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν είχε ενημερώσει το Βερολίνο πριν από την στρατιωτική της επιχείρηση που έλαβε χώρα στις 6 Αυγούστου στο Κουρσκ. Ο Σολτς εξέφρασε την προσδοκία του ότι η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στη Ρωσία θα ήταν περιορισμένη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διαβούλευσης μεταξύ των κρατών σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

 

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες του με την πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου, ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι η Γερμανία θα παραμείνει ο κύριος υποστηρικτής της Ουκρανίας στην Ευρώπη. Η δήλωση αυτή ενισχύει τη θέση του Βερολίνου ως ενός από τους βασικούς συμμάχους της Ουκρανίας στον αγώνα της για εδαφική ακεραιότητα και ασφάλεια.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος Σάντου επισήμανε ότι η στήριξη που παρέχει το Βερολίνο στη Μολδαβία συμβάλλει στην ενίσχυση της γειτονικής Ουκρανίας και στην ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής. Αυτή η συνεργασία αναδεικνύει τη σημασία των διεθνών σχέσεων και των στρατηγικών συμμαχιών σε περιόδους γεωπολιτικής έντασης.

Η δήλωση του Σολτς και οι αντιδράσεις από τη Μολδαβία αποκαλύπτουν τις σύνθετες δυναμικές που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και τονίζουν την ανάγκη για συνεχή διάλογο και συνεργασία προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή.

 

Είπε επίσης ότι η Μολδαβία είναι ανοιχτή στις επενδύσεις και κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στον πρώτο διαγωνισμό της χώρας για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τι ηταν η Μολδαβια και πως καταντησε! Να εκλιπαρει τα ναζιδια! Αχ Αλεξανδρε Υψηλαντη! Μαλλον οι Γερμανοι καταλαβαινουνε σιγα σιγα οτι θα τους ερθει η τριτη και φαρμακερη!

Comments are closed.