Σουδάν: Ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του κτιρίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο Χαρτούμ

Κοινοποίηση:
soudan-960x600

Οσουδανικός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις του ανέκτησαν τον έλεγχο του κτιρίου του εθνικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Σε δήλωσή του ο στρατός ανέφερε ότι οι μεταδόσεις θα συνεχιστούν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις του στρατού υπό τον στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Μπουρχάν και της παραστρατιωτικής ομάδας «Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης» (RSF) του στρατηγού Ντάγκλο, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Το Σάββατο, η RSF ανέφερε ότι οι μαχητές της είχαν καταλάβει τον έλεγχο του κτιρίου της τηλεόρασης μετά από συγκρούσεις με τις δυνάμεις του στρατού.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο σουδανικός στρατός είπε ότι ο πρώην εκπρόσωπος της RSF, Ταγματάρχης Νατζμ αλ-Ντιν Ισμαήλ, αποστάτησε από την παραστρατιωτική δύναμη και επανεντάχθηκε στον στρατό.

Μια διαφωνία μεταξύ στρατού και RSF σχετικά με τη στρατιωτική μεταρρύθμιση και την ασφάλεια, η οποία προβλέπει την πλήρη συμμετοχή της RSF στο στρατό, έχει μετατραπεί σε αιματηρή σύγκρουση τους τελευταίους μήνες.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών ήρθε στην επιφάνεια την περασμένη εβδομάδα, όταν ο στρατός είπε ότι οι πρόσφατες μετακινήσεις των δυνάμεων της RSF έγιναν χωρίς συντονισμό και ήταν παράνομες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: