Σουλτάνος όνομα και πράμα! Ο Ερντογάν ακύρωσε την επίσκεψή του στη Γλασκώβη γιατί δεν του έδωσαν 85 αυτοκίνητα ασφαλείας

Κοινοποίηση:
ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Συζήτηση έχει προκαλέσει η ξαφνική αλλαγή σχεδίων του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην παραστεί στη σύνοδο COP26 της Γλασκώβης, αλλά να επιστρέψει στην Τουρκία.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει δώσει κάποια επίσημη εξήγηση, ωστόσο, Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, αποκάλυψε πως πως υπήρχαν προβλήματα με το πρωτόκολλο όσον αφορά τη συμμετοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, ο Ερντογάν φέρεται να απαίτησε από τις βρετανικές αρχές να εφαρμοστεί το ίδιο αυστηρό πρωτόκολλο ασφάλειας με εκείνο που ενεργοποιήθηκε κατά την παραμονή του Τζο Μπάιντεν στη Ρώμη.
Το πρωτόκολλο αυτό περιλάμβανε έναν μεγάλο αριθμό προσωπικών φρουρών, καθώς και 85 αυτοκίνητα ασφαλείας, αλλά η βρετανική κυβέρνηση τελικά απέρριψε το αίτημά του, επικαλούμενη τι γεγονός ότι θα δημιουργείτο μεγάλος συνωστισμός αυτοκινήτων.
Αυτός ήταν και ο λόγος που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη Γλασκώβη και επέστρεψε αεροπορικώς στην Τουρκία μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακή.

Ο πραγματικός λόγος πίσω από την απουσία του Ερντογάν
Πολλοί Τούρκοι αναλυτές πιστεύουν ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας δεν είναι παρά μια δικαιολογία και πως ο πραγματικός λόγος για την απουσία του Ερντογάν είναι άλλος.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Τούρκος ηγέτης είχε ως προτεραιότητα να μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο και τελικά συναντήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στη Ρώμη. Επομένως, αφού είχε ήδη πετύχει τον στόχο του, δεν είχε λόγο να πάει στη Γλασκώβη για να συμμετάσχει σε μία σύνοδο για το κλίμα- ένα θέμα που δεν βρίσκεται στις προτεραιότητές του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Πρωτος μαγκας γερμανακια ευρωπακια αμερικανακια τα κανει οτι θελει, χα χα χα γιατι ειναι πατριωτης αυτο που δεν θελει η νεα παγκοσμια ταξη…δυστυχως για εμας που μετα τον τεραστιο παπαδοπουλο…μας κυβερνουν προδοτες ανθελληνες πολιτικοι και δυστυχως και καραβαναδες τις πλακας..με ελαχιστες εξαιρεσεις.

  2. Τι τον περάσατε για χαζοχαρούμενο; Δέστε τώρα φωτιά που θα τους ανάψει με τα έξη δις που τους τα κουνάει σαν το μαρούλι μπροστά από την μπιζναδόρικια μύτη τους για τα φου δεκάξη. Προβλέπονται μεγάλες φαγούρες στο τέξας. Τελικά πίσω από τα πανεπιστήμια τα βιογραφικά και τα σούπερ ντούπερ γουάου τα πάντα είναι ένα μεσαιωνικό μπακάλικο με κύριο προϊόν του βέβαια το σανό της πλέμπας και έπονται τα λοιπά προϊόντα.

Comments are closed.