Σουφλί: Δυο φωτιές σε δυο ημέρες στο χωριό Ρούσα – “Μάχη” εναέριων μέσων, επίγειων δυνάμεων

Κοινοποίηση:
soufli

Δυο φωτιές χθες και σήμερα στο χωριό Ρούσα Σουφλίου που βρίσκεται στον ορεινό όγκο, προκάλεσαν άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, που με την συνδρομή μηχανημάτων του δήμου Σουφλίου και κατοίκων εθελοντών, τις έθεσαν υπό έλεγχο.

Χθες η φωτιά ξέσπασε σε ένα σημείο κοντά στο χωριό, αλλά η άμεση κινητοποίηση αρχικά των κατοίκων της Ρούσας που εθελοντικά συνέδραμαν και η επέμβαση της Πυροσβεστικής, με παρουσία και πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρου, την έθεσαν υπό έλεγχο.

Σήμερα από την άλλη πλευρά του χωριού, πιο μακριά και προς Γονικό, Μεγάλο Δέρειο, ΄ήταν πιο δύσκολη. Χρειάστηκε η επέμβαση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων και τριών αεροσκαφών με συνεχείς ρίψεις, αλλά και επίγειες δυνάμεις με 33 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, 13 οχήματα, που τελικά έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά.

Κοντά και ο δήμος Σουφλίου με μηχανήματα, παρουσία του Αντιδημάρχου Ορφέα Μιχάλη Πιτιακούδη και πολλοί εθελοντές κάτοικοι, που βοήθησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τέθηκε τελικά πάλι υπό έλεγχο. Σημαντικό είναι ότι τα ελικόπτερα εφοδιάζονταν άμεσα με νερό από υδατοδεξαμενές της περιοχής, όπως βλέπετε και στο ΒΙΝΤΕΟ.

Η κατάσταση σίγουρα προβληματίζει, αφού μπορεί η περιοχή να αποτελεί πέρασμα λαθρομεταναστών, αλλά δύσκολα μέσα σε δυο ημέρες στο ίδιο χωριό να προκύψει φωτιά. Συμβαίνει κάτι άλλο; Κάποιοι έβαλαν στόχο την Ρούσα για άγνωστους λόγους; Πυροσβεστική, Αστυνομία (και όχι μόνο) το ψάχνουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: