Tο τρίτο καταγεγραμμένο περιστατικό στα ιατρικά χρονικά είναι η περίπτωση του Σάσα από τη Σιβηρία, που γεννήθηκε χωρίς οφθαλμικούς βολβούς.
Ο μικρούλης Σάσα, που το πραγματικό του όνομα είναι Αλεξάντρ Κ., γεννήθηκε στο Τομσκ τον Απρίλιο, ωστόσο, είναι ο πιο υγιής από τα τρία καταγεγραμμένα περιστατικά καθώς του λείπουν μόνο τα μάτια, παρουσιάζοντας το γνωστό ως “σύνδρομο ανοφθαλμίας”.
Η μητέρα του τον έδωσε για υιοθεσία ενώ είναι αγνώστου πατρός. Η γυναίκα έμαθε ότι το παιδί της θα γεννηθεί χωρίς μάτια στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης και αντιλήφθηκε ότι δεν θα είχε τη δυνατότητα να τον αναθρέψει. Είχε μεγαλώσει και η ίδια σε ορφανοτροφείο και ήξερε ότι δεν θα του παρείχε ποτέ όλα όσα θα χρειαζόταν σε αυτήν την κατάστασή του. Η γιατρός του Τομσκ Τατιάνα Ρουντνίκοβιτς δήλωσε στους Siberian Times ότι ο μικρούλης είναι υγιέστατος. “Υποβάλλεται σε τακτικούς ελέγχους και όλες τις εξετάσεις όπως όλα τα μωρά σ’ αυτήν την ηλικία. Τα πάει καλά”. Μία νοσοκόμα που ειδικεύεται σε μωρά από ορφανοτροφεία πήρε τον Σάσα από το Τομσκ στην Αγία Πετρούπολη όπου οι γιατροί εμφύτευσαν μικροσκοπικούς βολβούς στις κόγχες του 6 μηνών μωρού ώστε να μην αποκτήσει δυσμορφία το κρανίο του.
Η ίδια νοσοκόμα λέει ότι είναι ένα πολύ χαριτωμένο μωρό που όλο γελάει, παίζει και του αρέσει πολύ να κολυμπάει. Ο Σάσα θα πρέπει να υποβάλλεται σε εμφύτευση βολβών κάθε έξι μήνες, όσο μεγαλώνει θα είναι μεγαλύτεροι κα ιαυτοί για να διατηρηθεί το κρανίο του σε κανονικό σχήμα. Με το συγκεκριμένο σύνδρομο γεννιέται 1 παιδί στις 250.000 και δεν έχουν βολβούς ή έχουν πολύ μικρούς. Ο Σάσα δεν θα καταφέρει να δει ποτέ.
Άλλες δύο περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στον κόσμο με την πιο γνωστή αυτή του Άρτσι που γεννήθηκε στη Σκωτία και τώρα ζει με τους γονείς του στην Αυστραλία.Η μητέρα του πληροφορήθηκε για το σύνδρομο στην 31η εβδομάδα κύησης. Ωστόσο, στην περίπτωση του Άρτσι, αυτός έχει κινητικά προβλήματα, μειωμένη ακουστική ικανότητα και μέτρια ικανότητα κατάποσης.