Στάση εργασίας και πορεία από την ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τον κορονοϊό

Κοινοποίηση:
4587176

Στάση εργασίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού από την ΠΟΕΔΗΝ και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Να δοθεί μικρή παράταση προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν οι περίπου 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, το ίδιο ζήτησε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πανελλαδική στάση εργασίας από 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Αττικής έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 1.000 άτομα διαμαρτύρονται και ζητούν την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά της covid-19, αλλά και την παράταση της προθεσμίας που λήγει την 1η Σεπτέμβρη με σκοπό να πειστούν να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν. Ακολούθησε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκοψαν, πάντως, τους διαδηλωτές, όταν έφτασαν στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σε δήλωση σου τόνισε ότι εάν τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, η δημόσια υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση. Σημείωσε δε ότι το 82,6% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και το 79% και με τις δύο δόσεις.

Η ομοσπονδία έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3, καλώντας στις 11 το πρωί σε συγκεντρώσεις: Στην Αττική έξω από το Υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και στην περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων.

Στις διαμαρτυρίες συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι, καθώς εκτός των άλλων, αυτοί θα… πληρώσουν το μάρμαρο από τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, ενώ έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες στους υγειονομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ή όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης θα βγουν σε αναστολή. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ζητάει παράταση για να πεισθούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, το ίδιο έπραξε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

«Η δημόσια Υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση»
Να δοθεί μικρή παράταση προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν οι περίπου 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και σε όσα είπε στον «ΣΚΑΪ», προειδοποιώντας ότι αν τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, η δημόσια υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση.

Ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε χρέος της ομοσπονδίας και της κοινωνίας να στηρίξει «τους λίγους εναπομείναντες συναδέλφους» λέγοντας ότι «πετιούνται στον δρόμο χωρίς μισθό» ενώ επί 19 μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σώζουν ασθενείς, τηρούν τα μέτρα «αλλά φοβούνται να εμβολιαστούν».

Στηλίτευσε την αναστολή αδειών των εμβολιασμένων υγειονομικών προκειμένου να καλύψουν τα κενά των αναστολών και κατήγγειλε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη προκηρύξεις για αντικαταστάσεις με τρίμηνες συμβάσεις. Πρόσθεσε ότι ήδη καταρτίζονται σχέδια για καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων.

«Τελικά θα την πληρώσουν οι εμβολιασμένοι και οι ασθενείς», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ το 82,6% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και το 79% και με τις δύο δόσεις.

ΕΚΑΒ: Ο πρόεδρος των εργαζομένων ζητά χρόνο να πείσει τους διασώστες να εμβολιαστούν
Όπως αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος κάνει έκκληση να μην γίνει η αναστολή καθώς ήδη στο ΕΚΑΒ υπάρχει πρόβλημα.

«Στην Αττική, έχουν εμβολιαστεί στο 85% οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Ξεκινήσαμε τον Γενάρη με ένα ποσοστό 40%, και εν μέσω καλοκαιριού, φτάσαμε στο 85%. Από εκεί και πέρα δεν περισσεύει κανένας διασώστης» σημείωσε στο «Mega» και υπολόγισε τους ανεμβολίαστους σε 1.140-1.150 άτομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: