Με σκωπτικό ύφος σχολιάζει την απόφαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να τον διαγράψουν, παρά και την παραίτησή του, το πρώην στέλεχος του κόμματος, Αθανάσιος Μπλέτσος. Ο κ. Μπλέτσος κάνει λόγο για «απόφαση που θυμίζει καθεστώς Χότζα και Τσαουσέσκου».
Ο κ. Μπλέτσος αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «10 ημέρες μετά την δημόσια παραίτηση μου από μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρέλαβα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χθες την διαγραφή μου. Τελικά είστε τόσο κομπλεξικοί που ένα άνθρωπο( αυτός που ήταν) παραιτημένο που δεν ανήκει στο κόμμα προβαίνεται σε μια πράξη διαγραφής αντί απλά να αποδεχτείτε την παραίτηση του. Σας είχε γίνει έμμονη ιδέα να με διαγράψετε εδώ και 2 χρόνια και φτάσατε στην απόλυτη γελοιότητα να με διαγράφετε την ώρα που έχω αποχωρήσει επίσημα με δημόσια τοποθέτηση μου.Μου θυμίζει την ελληνική ταινία «Στάσου μύγδαλα» δηλαδή «Στάσου να σε διαγράψουμε». Τι σημαίνει αυτό,μια ακόμη επιβεβαίωση της απόφασης μου να αποχωρήσω , μιας και δείχνει το κλίμα που επικρατεί εδώ και 2 χρόνια περίπου σε ένα κίνημα που ένα κλειστό κλάμπ το μετέτρεψε σε απόκομμα».
Συμπληρώνει δε, ότι πρόκειται για μνημείο γελοιότητας, κομπλεξισμού και πολιτικού κατήφορου. «Τώρα λοιπόν που βγάλατε το άχτι σας( έστω και με αυτό τον τρόπο) να κορνιζάρετε την απόφαση και να την μοιράζετε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σαν απολογισμό του έργου σας προς την κοινωνία.Όσο για τους 4 από τους 5 πρόθυμους που υπέγραψαν μια γελοία απόφαση ελπίζω τα προσωπικά ανταλλάγματα να άξιζαν της γελοιοποίησης και του ηθικού διασυρμού που υπέστησαν. Τουλάχιστον βρέθηκε ένας ο Δημήτρης Μπίσαλας που είχε την δύναμη να διαχωρήσει την θέση του και να μην βάλει την υπογραφή του σε μια απόφαση που θυμίζει καθεστώς Χότζα και Τσαουσέσκου. Είναι πάντως τιμή μου σε ένα κινήμα που συνδημιούργησα να με διαγράφουν ( έστω και με αυτό τον γελοιοδέστατο τρόπο) τα εξώγαμα της Νέας Δημοκρατίας και η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει.
Τέλος, το πρώην στέλεχος του Πάνου Καμμένου αναφέρει: «Το ραβασάκι που έλαβα καταλήγει ως: «Υπενθυμίζω ότι το συγκεκριμένο email απευθύνεται αποκλειστικά σε εσάς και δεν επιτρέπετε η δημοσιοποίηση του.» Γιατί ρε παλικάρια απαγορεύεται η δημοσιοποίηση μιας απόφασης σε ένα πολιτικό κόμμα.Αυτό είναι προσέγγιση δημοκρατικής ευαισθησίας?Τι φοβάστε αν την δημοσιοποιήσω και στέλνετε απειλητική προειδοποίηση?Δεν είστε περήφανοι για την απόφαση σας? Που προβλέπεται στην πολιτική πρακτική και δεοντολογία κάτι τέτοιο? Έτσι αντιλαμβάνεστε την δημοκρατία και έστι αντιλαμβάνεστε την ενημέρωση που θα πρέπει να έχουν οι πολίτες για τις πράξεις σας? ΥΓ2: Πάντως με χαρά διαπίσωσα ότι εργάζεστε και Σαββατοκύριακα( Σαββάτο 8.42 μ.μ. παρελήφθει το διάταγμα ) , γιατί τις καθημερινές είναι μόνιμα κλειστό λόγω φόρτου εργασίας.ΥΓ3: Εκτος και αν η επιμονή στη διαγραφή του ανθρώπου που συνέταξε την ιδρυτική διακήρυξη, αποτελεί πράξη αποκοπής από το παρελθόν. Δεν διεγράφει ο Μπέλτσος( αυτόν δεν μπορείτε να το διαγράψετε από κάτι που δεν σας ανήκει ) αλλά διεγράφει οριστικά το ιδεολογικό μανιφέστο του Διστόμου και απέμεινε ένα ευκαιριακό συνοθύλευμα υποτέλειας».
Υπενθυμίζεται ότι την πόρτα της εξόδου από το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχουν επιλέξει πάρα πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ μετά και την απόφασή του να παραχωρήσει το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας στην πΓΔΜ.