Στάχτη η επίλεκτη 47η ταξιαρχία, τεράστιες απώλειες των Ουκρανών

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι τελευταίες μάταιες προσπάθειες των Ουκρανών λαμβάνουν χώρα στο μέτωπο και στην επιχείρηση αντεπίθεσης… όπου καρκινοβατεί…
Ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε και στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 ότι η αντεπίθεση απέτυχε των Ουκρανών, κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες…
Η Δύση βλέπει ότι ο χρόνος τελειώνει, τέλη Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινούν οι καταιγίδες στην Ουκρανία οπότε η αντεπίθεση θα παγώσει…
Η Ουκρανία αντί να κρατήσει άμυνα, επιχείρησε αντεπίθεση που ουσιαστικά κατέστρεψε τον Ουκρανικό στρατό…
Μόνο σε ένα σημείο διέσπασαν την πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσίας, οι Ουκρανοί, νότια της Zaporizhia στην περιοχή Orikhiv διαπερνώντας το χωριό Robotyne αλλά στην πράξη αυτή η εξέλιξη είναι πύρρειος νίκη αφού οι ρώσοι ελέγχουν τα υψώματα και βομβαρδίζουν ανηλεώς τους Ουκρανούς…

Σοκ για Ουκρανούς: Στάχτη η επίλεκτη 47η ταξιαρχία, τεράστιες απώλειες σε στρατιώτες

Η επίλεκτη 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία, είναι πλήρως εξοπλισμένη με τα πιο προηγμένα δυτικά στρατιωτικά συστήματα και ηγείται της αντεπίθεσης στη νότια κατεύθυνση, έχει υποστεί συντριπτικά πλήγματα και μετρά χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες.
Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι The Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως η στρατιωτική αυτή μονάδα είναι εξοπλισμένη με τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard και τα αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία μόλις οδήγησε την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων προς τη νότια κατεύθυνση, «υπέστη τεράστιες απώλειες», οι οποίες μεταφράζονται σε τετραψήφιο αριθμό.

Η αιτία της καταστροφής

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αιτία της καταστροφής μιας από τις πλέον επίλεκτες ουκρανικές δυνάμεις είναι η έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης και εξοπλισμού για τον «καθαρισμό» των ναρκοπεδίων.
Ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι Times, τα δυτικά άρματα μάχης συχνά βρίσκονται να ακινητοποιούνται στα ρωσικά ναρκοπέδια, και τότε πέφτουν θύματα του ρωσικού πυροβολικού.
Η 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, γνωστή ως «Magura» σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 2022 και θεωρείται μια από τις πλέον ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού με τους στρατιώτες της να έχουν εκπαιδευτεί στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην αμερικανική βάση Grafenwöhr στη Γερμανία.

Medvedev: Μέχρι τέλους στην Ουκρανία – Να τιμωρηθούν για τη γενοκτονία στο Donbass

Να συνεχιστεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία μέχρι τέλους, μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία του πληθυσμού στο Donbass ζητά ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev υποστηρίζει πως οι υπαίτιοι της δολοφονίας των αμάχων στο Donbass επί οκτώ συναπτά έτη, πρέπει να λάβουν μια άξια τιμωρία για όλα όσα έχουν κάνει.
«Για αυτό η ειδική στρατιωτική επιχείρηση πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι της.
Μέχρι την τελική νίκη επί εκείνων που υπέβαλαν τον λαό τους σε κακοποίηση και εξόντωση για οκτώ χρόνια» λέει ο Medvedev, ο οποίος μάλιστα σπεύδει να σημειώσει πως η Διεθνής Επιτροπή Ερευνών του ΟΗΕ για παραβιάσεις στην Ουκρανία «δεν βρήκε επαρκή στοιχεία για το ότι οι ενέργειες του ρωσικού στρατού στη χώρα θα έπρεπε να χαρακτηριστούν ως γενοκτονία».

Γενοκτονία

«Εάν τα μέλη αυτής της επιτροπής θέλουν πραγματικά να βρουν γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, τότε θα πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν τυφλοπόντικες.
Και, αφού σκουπίσουν σωστά τα μάτια τους, πρέπει απλώς να κοιτάξουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Προς την κατεύθυνση του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου.
Αξιολογήστε αντικειμενικά πόσο αλύπητα το Κίεβο έπνιξε το Donbass στο αίμα για οκτώ χρόνια, έως ότου η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τονίζει ο Medvedev, αναφέροντας πως βάσει της Σύμβασης του ΟΗΕ «γενοκτονία σημαίνει πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή μερικώς, οποιαδήποτε εθνική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα»
«Αυτό ακριβώς κάνει το καθεστώς του Κιέβου από το 2014, ανεξάρτητα από την αλλαγή των ονομάτων των συνεργών αυτού του εγκλήματος στην κορυφή της ηγεσίας» λέει ο Medvedev, ο οποίος επικαλούμενος στοιχεία του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατά τα χρόνια της ένοπλης σύγκρουσης στο Donbass σκοτώθηκαν περισσότεροι από 3.000 άμαχοι.

Sergei Shoigu (Ρώσος υπουργός Άμυνας): Να έρθει η κοινή λογική στην ηγεσία του Κιέβου

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu δήλωσε ότι περιμένει κοινή λογική από τον νέο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Rustem Umerov.
Ποιες είναι οι προσδοκίες;
Υπάρχει μόνο μία προσδοκία – η έλευση της κοινής λογικής τουλάχιστον σε ένα από τους βασικούς συντελεστές των Ουκρανών.
Ο Sergei Shoigu πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αρχές δεν γνώριζαν τον Rustem Umerov.
Η απόφαση του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να απομακρύνει τον Alexei Reznikov ήταν αποτέλεσμα δυσφορίας για την αποτυχία της αντεπίθεσης και από τα πολλά σκάνδαλα που εμπλάκηκε ο Alexei Reznikov.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τσακίστε τους Ουκρανοναζιστές. Υποστηρίζονται από την δυτική παρασιτική ελιτ των Χαζαρων τραπεζιτών αλλά δεν θα τους σώσει αυτό.

Comments are closed.