Στέβια, καστανή ζάχαρη, ζάχαρη καρύδας κ.α.: Τι είναι σημαντικό να γνωρίζεις για το φυσικό γλυκαντικό που θα επιλέξεις;
- Το Γλυκαιμικό Δείκτη: Είναι αριθμός (σε κλίμακα 0-100) που κατατάσσει τα διάφορα τρόφιμα ανάλογα με το πόσο γρήγορα ανεβάζουν τη γλυκόζη του αίματος. Ουσιαστικά δείχνει πόσο γρήγορα γίνεται η πέψη ενός τροφίμου.
- Την ποσότητα φρουκτόζης που περιέχει: Μελέτες δείχνουν ότι η φρουκτόζη είναι επιζήμια για το συκώτι και ευθύνεται για το λιπώδες ήπαρ. Καθώς όμως ο ΓΔ μετρήθηκε με βάση τη γλυκόζη, δεν καταλαβαίνουμε από αυτόν πόση φρουκτόζη έχει ένα τρόφιμο.
- Τους υδατάνθρακες που περιέχει: Η συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα και η έκκριση της ινσουλίνης δεν εξαρτάται μόνο από το γλυκαιμικό δείκτη, αλλά και από την ποσότητα των υδατανθράκων που υπάρχει σε μια μερίδα αυτής της τροφής.
πες τα βρε Αφροδιτη. τα ιδια κανουν με την Στεφανιδου κ τη ζωη της που τα εχουμε φαει στη μαπα αμετρητες φορες.
Ελλειπεστατο άρθρο. Αηδία καταντήσατε. Βάζετε έναν τίτλο κράχτη και το περιεχόμενο είναι κοροϊδία. Όλα για τα κλικ. Ντροπή.