Στήριξη των επιχειρήσεων γούνας στη Δυτική Μακεδονία με 3,55 εκατ. ευρώ

Κοινοποίηση:
ΦΩΤΟ: Engin_Akyurt/pixabay.com

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την προκήρυξη της δράσης «Κύκλος 2.Β», η οποία αφορά την έκτακτη επιχορήγηση επιχειρήσεων του κλάδου γούνας που έχουν υποστεί ζημιές λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία και των διεθνών κυρώσεων που ακολούθησαν. Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη των εν λόγω επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.

 

Η συγκεκριμένη επιχορήγηση προήλθε από τη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις 21 Αυγούστου 2024, με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων. Στόχος της συνάντησης ήταν να εξεταστούν τρόποι στήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων γούνας, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Η επιχορήγηση θα παρέχεται σε κάθε ωφελούμενη επιχείρηση με σκοπό την εξασφάλιση ρευστότητας και την κάλυψη αναγκών για μελλοντικές αγορές πρώτων υλών καθώς και λειτουργικών δαπανών. Η συνολική δημόσια δαπάνη για αυτή τη δράση ανέρχεται σε 3.553.930,03 ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.), το οποίο είναι το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η υλοποίηση της δράσης ανατίθεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ-ΒΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας.

 

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis), σύμφωνα με την πρόσκληση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Βίκυ Λοΐζου, ορίζεται η 08.10.2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 με καταληκτική ημερομηνία την 07.11.2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00.

Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν δύνανται να λάβουν ενίσχυση. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των Αιτήσεων Χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

Η πρόσκληση της Δράσης θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες: https://www.eydevek.gr/ και https://ggb.gr/

Τυχόν ερωτήματα επί της πρόσκλησης μπορούν να διατυπώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση kiklos2@mou.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Παλι λεφτα θα φανε. Γιατι υπαρχουν γουναραδες ακομη ? Η ειναι σαν τα αλογα του στρατου που περνουν επιχορηγησεις καθε χρονο ενω δεν υπαρχει κανενα ?

Leave a Response