Στα Ιωάννινα η επόμενη συνάντηση του Δικτύου εμπειρογνωμόνων κρατών Ν.Α. Ευρώπης στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά

Κοινοποίηση:
ioannina-768x771

Στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Δικτύου εμπειρογνωμόνων κρατών Ν.Α. Ευρώπης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά τον Οκτώβριο του 2025, υπό την αιγίδα της UNESCO και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, καθώς για δεύτερη φορά η Ελλάδα αναλαμβάνει τη φιλοξενία της συνάντησης, με έμφαση στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Στην φετινή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, Μηνάς Πασχόπουλος, εκπροσωπώντας την πόλη, παρουσίασε τις δράσεις για την ανάδειξη της παραδοσιακής αργυροτεχνίας των Ιωαννίνων, η οποία έχει εγγραφεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αυτές οι δράσεις, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων όπως το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας (ΚΕΠΑΒΙ), στοχεύουν στη διαφύλαξη και τη συνέχιση της τέχνης, δίνοντας έμφαση στις νεότερες γενιές, αλλά και στην αξιοποίηση της για την τοπική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response