Στην Ινδία δεν αστειεύονται: Γκρεμίζουν τα παράνομα τζαμιά!

Κοινοποίηση:
photo_5861892960856163410_x

Εννέα κτήρια θρησκευτικής λατρείας, κυρίως τζαμιά, κατεδαφίστηκαν το Σάββατο στην Ινδία στο πλαίσιο εκστρατείας κατεδάφισης για την εκκαθάριση καταπατήσεων στην περιοχή Βεραβάλ της περιφέρειας Γκιρ-Σομνάτ στο Γκουτζαράτ.

Η εκστρατεία κατεδάφισης, η οποία ξεκίνησε στις 5.30 το πρωί του Σαββάτου στην πόλη Πραμπάς Πατάν του Βεραβάλ είδε πάνω από 1.000 αστυνομικούς να βοηθούν στον καθαρισμό 102 στρεμμάτων κρατικής γης από καταπατήσεις. Τουλάχιστον 120 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες κατά της καταπάτησης τα τελευταία χρόνια, όπου κατεδαφίστηκαν εννέα θρησκευτικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένων τζαμιών και νταργκάχ, καθώς είχαν χτιστεί παράνομα, ενώ κατεδαφίστηκε και ένα παράνομο κατάλυμα με 40 δωμάτια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι δημοτικές αρχές στο Σουράτ ξεκίνησαν εκστρατεία κατά της καταπάτησης στην τοποθεσία Σαϊγεντπούρα, κατεδαφίζοντας καταστήματα και παράνομες κατασκευές με μπουλντόζα, λίγες ώρες αφότου η περιοχή συγκλονίστηκε από κοινοτικές συγκρούσεις.

Οι αναταραχές ξεκίνησαν το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου, όταν ορισμένοι έφηβοι φέρεται να πέταξαν πέτρες σε ένα είδωλο του Γκανές στην περιοχή Variyavi Bazar, με αποτέλεσμα βίαια αντίποινα, με έναν όχλο να πετάει πέτρες και να βανδαλίζει αυτοκίνητα κοντά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response