Στην κορυφαία του φετινή εμφάνιση στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός διέλυσε την Αρμάνι με 89-68

Κοινοποίηση:
Σακίλ ΜακΚίσκ - Ολυμπαικός - Αρμάνι 89-68

Την δεύτερη νίκη του στην φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός με εμφατικό τρόπο. Στην καλύτερή τους ως τώρα φετινή εμφάνιση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι Πειραιώτες συνέτριψαν την Αρμάνι με 89-68, έφτασαν στο 2-1 και πηγαίνουν με ιδανική ψυχολογία στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Παρασκευή για την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές

Εκπληκτικοί Βεζένκοφ – ΜακΚίσικ, που πέτυχνα από 22 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά και Παπανικολάου (13 πόντοι) για του «ερυθρόλευκους»  που αποκτούν σταδιακά την απαιτούμενη ομοιογένεια.

Με τον Φαλ τρομερά ανανεωμένο μετά την επιστροφή του σε άμυνα κι επίθεση και τον Σάσα Βεζένκοφ να σκοράρει από κάθε σημείο του παρκέ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν  14-4 στο 5’ . Η ιταλική ομάδα έβγαλε γρήγορα αντίδραση, εκμεταλλευόμενη κάποια εύκολα λάθη κι άστοχες επιλογές των παικτών του Μπαρτζώκα. Μ’ ένα επί μέρους  2-13 η Αρμάνι προηγήθηκε 16-17 στο 8’ βασιζόμενη στα τρίποντα των Κοζέρ και Μπολμάρο, αλλάζοντας προς στιγμή την ροή του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός όμως βελτίωσε αισθητά  την αμυντική του συγκέντρωση και με διαδοχικά καλάθια των Βεζένκοφ και Παπανικολάου έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 23-17. Ανάλογη εικόνα είχε και το δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον ΜακΚίσικ να μπαίνει πολύ γερά στην εξίσωση και να σκοράρει τόσο από την ρακέτα, όσο και από την γραμμή του τριπόντου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 32-24, την ώρα όπου η Αρμάνι έπαιρνε επιθετικές βοήθειες μόνο από τους ΛεΝτέι και Ντιόπ.Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να αποκτούν διαφορά 12 πόντων με λέι απ του ΜακΚίσικ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο φτάνοντας στο 45-30, όμως για ένα δίλεπτο … «κόλλησε» κι έδωσε τη δυνατότητα στην ιταλική ομάδα με τρία τρίποντα του Ρίτσι να μειώσει σε 45-41 στο 25’. Από εκείνο το σημείο έσφιξε την άμυνά του απονευρώνοντας εντελώς τους αρνητικούς Μίροτιτς και Σιλντς. Με συνεχόμενα καλάθια των Βεζένκοφ – Παπανικολάου έφτασε το σκορ στο ε 56-44 στο 27’ για να ακολουθήσει τρίποντη βόμβα του Φουρνιέ για το 59-44 μέσα σε αποθέωση.

Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 63-48, με τον Βεζένκοφ να φτάνει αισίως τους 22 πόντους. Με τον ΜακΚίσικ σε τρομερή βραδιά και τον Ράιτ να παίρνει μπροστά επιθετικά ο Ολυμπιακός απέκτησε διαφορά 19 πόντων (70-51) στο 33’  και ουσιαστικά … κλείδωσε την υπόθεση νίκη. Με τους Βιλντόσα, Πίτερς να βρίσκουν επιθετικό ρυθμό ο Ολυμπιακός έφτασε στο 86-64 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους, για να γράψει τον … επίλογο ο ΜακΚίσικ με τρίποντο από τα 8 μέτρα για το τελικό 89-68.

 

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 39-27, 63-48, 89-68.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response