Στην «κοσμάρα» του ο Μαργαρίτης Σχοινάς – Λέει ότι «δεν είμαστε μπροστά σε μία νέα κρίση στο μεταναστευτικό»…

Κοινοποίηση:
MC-MargaritisSxoinas-01-696x428

«Δεν είμαστε μπροστά σε μία νέα κρίση στο μεταναστευτικό», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Έλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο ERTNews και στην εκπομπή «Συνδέσεις», με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.
«Έχουμε βάλει τις βάσεις για μια πιο συνολική ρύθμιση του μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο με αυτή τη μεγάλη συμφωνία, για το νέο σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που πετύχαμε. Δυστυχώς, το νέο σύμφωνο θα τεθεί σε ισχύ σε δύο χρόνια. Πρέπει να διαχειριστούμε λοιπόν αυτή την ενδιάμεση κατάσταση και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε τα κράτη μέλη αλλά και τις χώρες προέλευσης, έτσι ώστε να κρατήσουμε χαμηλά τους ρυθμούς παράνομων μεταναστών.

Ειδικά τώρα, στο θέμα με την Κρήτη που επισημάνατε, έχουμε ένα πρόβλημα στη Λιβύη, το οποίο είναι πολύ πρόσφατο και το οποίο πιστεύω ότι δεν θα κρατήσει. Το πρόβλημα είναι ότι στην πλευρά τη ανατολική, που ελέγχεται από τις δυνάμεις Χαφτάρ, έχουμε ουσιαστικά εκμηδενίσει τις αναχωρήσεις, ενώ στην άλλη πλευρά, τη δυτική της κυβέρνησης, εκεί έχουμε ακόμα θέματα. Την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκα στην Ιταλία, στο G7 υπουργών Μετανάστευσης με τον Λίβυο υπουργό Μετανάστευσης και του επέστησα την προσοχή ότι περιμένουμε άμεση δράση στα σύνορα τα δικά τους. Μου υποσχέθηκε ότι είχαν κάποια προβλήματα διασυνοριακής συνεργασίας με την Αίγυπτο, τα οποία θα τα λύσουν. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που βλέπουμε τώρα στην Κρήτη είναι μια παροδική έξαρση που δεν θα έχει βάθος χρόνου», ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response