Στη Γαλλία Μητσοτάκης-Δένδιας για την επέτειο της απόβασης της Νορμανδίας – Σενάρια για εξοπλιστικά

Κοινοποίηση:
fregata

Στη Γαλλία μεταβαίνει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την απόβαση της Νορμανδίας. Τον Έλληνα πρωθυπουργό προσκάλεσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Εκτός από το εθιμοτυπικό της επίσκεψης, θα συζητηθεί και ο νέος γύρος εξοπλιστικών με τη Γαλλία, καθώς τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει και ο Νίκος Δένδιας, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ναυπηγείο της Naval στη Λοριάν, όπου ναυπηγούνται οι τρεις ελληνικές φρεγάτες Belharra.

Αναμένεται να συζητηθεί λοιπόν το ενδεχόμενο και τέταρτης φρεγάτας, αλλά και τριών κορβετών, ένα σενάριο πάντως που είχε παγώσει το τελευταίο διάστημα, ενώ στο «παιχνίδι» είχαν μπει και οι αμερικάνικες Constellation.

Πιθανότατα η χώρα μας να προμηθευτεί ακόμα έξι μαχητικά Rafale, φτάνοντας συνολικά τα τριάντα, καθώς αυτή είναι η εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, όλα όμως, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα εξαρτηθούν από τον δημοσιονομικό χώρο που θα υπάρξει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σκασανε μύτη οι Αμερικανοί στην Ευρώπη με σοκολάτακια και καραμέλες για τον πολύπαθο πληθυσμό γιατί τους ξέφυγε ο χρηματοδοτηθεις από τον κεντρικό τραπεζίτη τους παππού Μπους ο αλαζόνας πρεσβευτής τους Αδόλφος που τελικά τον φάγανε οι Ρώσοι μέσα στο Βερολίνο με την αγαπημένη του εβραια Εύα Μπράουν!

Comments are closed.