Στη Μαγνησία σπεύδει ο ΕΟΔΥ μετά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Οργή από τους κατοίκους

Κοινοποίηση:
asthenis-640x426

Στη Μαγνησία αναμένεται να μεταβεί τη Δευτέρα (3/6) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους μετά τα πολλαπλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που καταγράφηκαν σε δύο περιοχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει ο taxydromos, η προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου αυξάνεται συνεχώς.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα νοσηλευόμενα παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική έφθασαν τα εννέα, ένας ηλικιωμένος άνδρας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ένα ακόμη άτομο μετέβη το μεσημέρι της Κυριακής στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Τα κρούσματα σε πρώτη φάση ανέρχονταν σε περίπου 40, ωστόσο με το πέρας των ημερών αυξήθηκαν σημαντικά, με τα τελευταία στοιχεία να αναφέρουν ότι ξεπέρασαν τα 100, σκορπώντας ανησυχία στους αρμόδιους φορείς που προχωρούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Οργή των κατοίκων για ελλιπή ενημέρωση

Στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα κρούσματα επικρατεί οργή και αγανάκτηση, διότι η ενημέρωση για την ακαταλληλότητα του νερού έγινε το βράδυ της Παρασκευής (31/5) κι ενώ τουλάχιστον μια εβδομάδα κάτοικοι της περιοχής μετέβαιναν στο νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και ουδείς από τον Δήμο δεν προέβη σε μια επίσημη ενημέρωση.

Παρά την έκταση που έχει πάρει το ζήτημα και το γεγονός ότι νοσηλεύονται και μικρά παιδιά στο νοσοκομείο, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου δεν έχει προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση.

Μάλιστα, το Σάββατο (1/6) ο δήμαρχος έκανε ανάρτηση στα social media για τα εγκαίνια μουσείου και -όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ- ούτε νύξη για το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας στα χωριά του δήμου του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: