Στη δίνη της φωτιάς: Νέα εστία κινδύνου στην Αμπελιά Φαρσάλων – Παρών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας

Κοινοποίηση:

Μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ στην περιοχή της Αμπελιάς Φαρσάλων, προκαλώντας άμεσο συναγερμό στις υπηρεσίες πυρόσβεσης. Η φωτιά, η οποία ξέσπασε γύρω στις 19:45, εντοπίστηκε στο ίδιο σημείο που είχε καεί και την προηγούμενη Παρασκευή. Η εγγύτητα της φωτιάς στο χωριό προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, ωστόσο, χάρη στην ταχεία και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι κίνδυνοι περιορίστηκαν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, η φωτιά εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που είχε ήδη υποστεί ζημιές από προηγούμενες πυρκαγιές. Οι πυροσβέστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο και ανέλαβαν δράση για να ελέγξουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί περαιτέρω. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με συνολικά 15 πυροσβέστες, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα για να προστατεύσουν την κοινότητα της Αμπελιάς.

Η παρουσία των τοπικών αρχών ήταν επίσης αισθητή στην περιοχή λόγω της ανησυχίας που προκλήθηκε από την κατάσταση. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλλιού και ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηλίας Λεοντάρης βρέθηκαν στο σημείο για να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να στηρίξουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: