Στη φυλακή για ένα μήνα Ρουμάνοι οπαδοί που έφεραν την “καταιγίδα” σε γήπεδο

Κοινοποίηση:
profilakisi-ioannina-dolofonia-4-1

Το Πλημμελειοδικείο Σερρών αποφάσισε να εκτίσουν οι οκτώ Ρουμάνοι οπαδοί της Στεάουα Βουκουρεστίου έναν μήνα φυλάκισης από την συνολική ποινή των 18 μηνών που τους επιβλήθηκε. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στον Προμαχώνα, καθώς κατευθύνονταν προς τη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Οι οπαδοί κρίθηκαν ένοχοι για κατοχή όπλων σύμφωνα με τις αυστηρές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων, λόγω της αντίστασης που προέβαλαν κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους. Οι ηλικίες των συλληφθέντων κυμαίνονται από 31 έως 54 ετών.

Κατά την άφιξή τους στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, υποβλήθηκαν σε έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές, όπου βρέθηκαν στην κατοχή τους ένα μαχαίρι και μία μεταλλική ράβδος.

Οι δικαστές που εξέτασαν την υπόθεση με την αυτόφωρη διαδικασία δεν ανέστειλαν ούτε μετέτρεψαν την ποινή και αποφάσισαν την άμεση έκτιση μέρους αυτής- εν προκειμένω τον 1 από τους συνολικά 18 μήνες (για το υπόλοιπο αποφασίστηκε να χορηγηθεί έφεση).

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή 1200 ευρώ, σε καθέναν, και αποφάσισε να τους απαγορευθεί η παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα για τα επόμενα 2 χρόνια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταδικασθέντες οδηγήθηκαν ήδη στο Kατάστημα Kράτησης Νιγρίτας Σερρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response