Στον Έβρο οι Πρέσβεις χωρών μελών της ΕΕ

Κοινοποίηση:
evros-fraxtis-1-scaled-696x522

Με πρωτοβουλία της προεδρεύουσας Ουγγαρίας, οι Πρέσβεις κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιούν από χθες διήμερη περιοδεία στον Έβρο. Είναι η δεύτερη φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, που οι Πρέσβεις των συγκεκριμένων χωρών επισκέπτονται την περιοχή.

Φυσικά, η παρουσία τους στα σύνορα αποδεικνύει ότι το μεταναστευτικό ζήτημα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή κεντρική πολιτική σκηνή. Ειδικά, μετά την αλλαγή πλεύσης της Γερμανίας, η οποία πλέον διενεργεί αυστηρούς ελέγχους σε όλο το μήκος των συνόρων της. Στόχος της παρουσίας τους στην περιοχή είναι να γίνει αυτοψία και να δουν οι Πρέσβεις το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την μετανάστευση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που είναι παράλληλα και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2023, οι Πρέσβεις ξεναγήθηκαν στην περιοχή μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου, όπου πλέον αναγείρεται η επέκταση του φράκτη, ενώ επιθεώρησαν τον φράκτη που έχει αρχικά κατασκευαστεί.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικά 24ωρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επισκέφτηκε τον ακριτικό Έβρο. Εκεί, από τα σύνορα της Ευρώπης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στη Γερμανία τονίζοντας ότι στο ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού «δεν μπορεί κανένας να αυτοσχεδιάζει» και προσθέτοντας: «Πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι, αυτά τα οποία αποτελούν τη Συνθήκη και τον τρόπο με τον οποίο μάθαμε να ζούμε ως πολίτες στην Ευρώπη». «Είμαστε όλοι εδώ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία και προστατεύουμε τα σύνορα της χώρας και εγγυόμαστε την ασφάλεια της Ελλάδας», διεμήνυσε ο κ. Χρυσοχοϊδης από τις Καστανιές. Ο υπουργός συνοδευόταν από τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη και κατά την επίσκεψή του συμμετείχε σε σύσκεψη με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του Ελληνικού Στρατού, με αντικείμενο τις εξελίξεις του μεταναστευτικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response