Στον ανακριτή για τα σφηνάκια με το καυστικό υγρό σε τουρίστες

Κοινοποίηση:
shots_clear

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή ο διευθυντής του ξενοδοχείου στις Γούβες στο Ηράκλειο, ένας 38χρονος εργαζόμενος και η 29χρονη μπαργούμαν που σέρβιραν σφηνάκια με καυστική ουσία σε τρεις τουρίστες και δυο εργαζόμενους, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ρακή.

Το παραλίγο μοιραίο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, όταν η 29χρονη βρήκε στο ψυγείο ένα γυάλινο μπουκάλι που νόμιζε ότι ήταν τσικουδιά και κέρασε μια παρέα ενός Γερμανού και δύο Άγγλων ηλικίας 67, 69 και 35 και δυο Έλληνες συναδέλφους της 45 και 38 χρόνων, ενώ σέρβιρε και στον εαυτό της ένα ποτήρι αλλά δεν πρόλαβε να καταναλώσει το ποτό. Οι πέντε άνδρες που το ήπιαν, παρουσίασαν αμέσως συμπτώματα δηλητηρίασης και κλήθηκαν ασθενοφόρα που τους παρέλαβαν.

Τέσσερις από αυτούς που κατανάλωσαν το περιεχόμενο διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλεύονται, ενώ ο 38χρονος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Βενιζελείου με οίδημα στο λάρυγγα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος με αναπνευστική υποστήριξη.

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό προχώρησαν στις συλλήψεις των υπευθύνων του ξενοδοχείου και του μπαρ και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με την δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος τους για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης από αμέλεια. Δείγμα από την χημική ουσία εστάλη για ανάλυση στο χημείο για να εξακριβωθεί το είδος της και διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκε στο ψυγείο του μπαρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response