Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να κρίνει την τύχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μετά την συζήτηση των αιτήσεων ακύρωσης που κατέθεσαν δέκα Σύλλογοι επιστημονικού διδακτικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Σύλλογοι Φοιτητών αλλά και καθηγητές Πανεπιστημίων.
Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και μη νόμιμες οι αποφάσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την προκήρυξη του διαγωνισμού πρόσληψης 1.030 Ειδικών Φρουρών με σκοπό τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων (ΟΠΠΙ).
Στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία οι νομικοί παραστάτες των Πανεπιστημιακών υποστήριξαν ότι οι επίμαχες αποφάσεις, οι οποίες δεν καθορίζουν με σαφήνεια τις αρμοδιότητες του νέου Σώματος, προσκρούουν σε μια πλειάδα Συνταγματικών διατάξεων σημειώνοντας, παράλληλα, ότι αποτελεί μύθο η εγκληματικότητα στα ΑΕΙ καθώς από τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνεται ότι είναι μηδαμινή.
Οι προσφεύγοντες εστίασαν στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα λογοδοτεί στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και όχι στους Πρυτάνεις ενώ μπορεί να πραγματοποιεί συλλήψεις αλλά και προανακριτικές πράξεις ακόμη και στις Πρυτανικές αρχές. Επιπλέον, εξέφρασαν τη θέση ότι οι συγκεκριμένοι ειδικοί φρουροί θα έπρεπε να ενταχθούν στα ΑΕΙ. Μάλιστα, επεσήμαναν ότι σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ούτε και στην Αμερική υπάρχει Αστυνομία που να λογοδοτεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και όχι στους Πρυτάνεις με εξαίρεση την Τουρκία.
Η πλευρά του δημοσίου υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ναι μιλάμε για βία στα Πανεπιστήμια» καθώς υπάρχουν ομηρίες Πανεπιστημιακών καθηγητών, ξυλοδαρμοί και κτίζονται πόρτες των γραφείων των καθηγητών. Όπως ανέφεραν είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει την ομαλή και ανεμπόδιστη λειτουργία των Πανεπιστημίων, να προστατεύει την περιουσία των ΑΕΙ αλλά και τους ίδιους τους καθηγητές.
Στη συνέχεια τόνισαν ότι τα μέλη της ΟΠΠΙ θα συνεργάζονται με τις Πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ και θα έχουν άμεση παρέμβαση σε γεγονότα τα οποία θα διαδραματιστούν εντός των χώρων των ΑΕΙ.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του το επόμενο διάστημα.
Τι να πει κανεις;;;;; Φαινεται οτι οι ανθρωποι της πανεπιστημιακης κοινοτητας εχουν αποκτισει μαζοχιστικες τασεις τοσα χρονια και δεν θελουν την αστυνομια, για να μπορουν να μπαινουν ολοι οι αλητες μεσα στα Πανεπιστημια και να τους δερνουν, να γκρεμιζουν τοιχους, να χτιζουν τοιχους στα γραφεια τους, να πετουν σκουπιδια πανω στο γραφειο τους και δεν συμμαζευεται!!!!!!! Σ’ αυτα εχουν συνηθισει οι ανθρωποι!!!!!! Βεβαια καινουργια αστυνομια δεν χρειαζεται, η υπαρχουσα αρκει και να μπαινει μεσα και να τους κανει.. μπαουλο στο ξυλο!!!!!! Με το θυμιατο στο χερι δεν αλλαζουν αυτα Κυριοι!!!!!! Το χαλι μεσα στα Πανεπιστημια θα συνεχεζεται!!!!!!!
Πως τον λέγανε αυτόν στο ΣΤΕ που πηδουσε τα ανηλικα;;;;;;
Πετυχαμε!!!!!Τα πιάσαμε τα λεφτά μας.