Στο έλεος των θυελλωδών ανέμων η χώρα: Εσπασαν τζάμια πλοίου που προσπαθούσε να δέσει επί μία ώρα στην Αίγινα, ζημιές στη Θεσσαλονίκη, χιόνια στα ορεινά

Κοινοποίηση:
ΗΗΗ

Το σκηνικό του καιρού έχει ήδη αλλάξει με το που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κατακόρυφα λόγω των θυελλωδών βοριάδων.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το λιμάνι της Αίγινας όπου το πλοίο της γραμμής προσπαθούσε επί μία ώρα να δέσει στο λιμάνι εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής.

Από τα τεράστια κύματα μάλιστα έσπασαν και τζάμια του σκάφους.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από βίντεο που δείχνει τη μάχη του πληρώματος.

Η «ψυχρή εισβολή» έκανε επίσης έντονη την εμφάνισή της και στη Θεσσαλονίκη, με δέντρα να πέφτουν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και χωριά στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας να ντύνονται στα λευκά.

Οι πανίσχυροι άνεμοι, που πνέουν από το πρωί του Σαββάτου  στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, έχουν δημιουργήσει θαλασσοταραχή σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο.

Τα κύματα δεκάδων μέτρων χτυπούν την παραλιακή ενώ στο έλεός τους βρίσκεται το ιστορικό αντιτορπιλικό “Βέλος”, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία. Το πλήρωμα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να το διατηρήσει στη θέση του.

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν και πολλά προβλήματα στην πόλη. Αρκετά δέντρα έπεσαν σε περιοχές της πόλης, δυτικά και ανατολικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προκλήθηκαν και υλικές ζημίες, ιδιαίτερα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι άνεμοι που πνέουν είναι της τάξεως των 8 μποφόρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: