Στο ισόπαλο 1-1 αρκέστηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην «Opap Arena»

Κοινοποίηση:
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1

 

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι κορυφής της «Opap Arena», αφού ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συμβιβάστηκαν με το 1-1. Aποτέλεσμα, που διατήρησε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέκσου στην κορυφή, έχοντας συγκάτοικο πλέον τον Άρη, που επικράτησε της Καλλιθέας με 2-0.

Με φουλ επιθετικές διαθέσεις μπήκε στο ντέρμπι η ΑΕΚ επιζητώντας ένα γρήγορο γκολ που θα διευκόλυνε τα πλάνα της. Στο 12’ το πρώτο σουτ που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι με τον Κοϊτά να το κάνει και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Προϊόντος του χρόνου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν στο 14’, με τον Οζντόεφ να κάνει το σουτ και τον Στρακόσια να διώχνει τη μπάλα που σταμάτησε και στο δοκάρι του. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ στο 15’ η άμυνα της ΑΕΚ «κοιμήθηκε», ο Τσάλοφ έκανε την κεφαλιά και ο Μπάμπα με προβολή έστειλε αρχικά την μπάλα κάτω από τα πόδια του Στρακόσια και στην συνέχεια την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας και την ψυχολογία υπέρ του συνέχισε να είναι επιθετικός και στο 19’ δημιούργησε νέα επικίνδυνη φάση. Με τον Ζίβκοβιτς μέσα από την περιοχή να κάνει το γύρισμα χωρίς όμως να βρεθεί συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ξεπεράσει το σοκ και στο 25’ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Κοϊτά με εξαιρετική κάθετη τροφοδότησε τον Πιερό και ο φορ της «Ένωσης», αφού πέρασε σαν … σταματημένο τον Κεντζιόρα με ωραίο σουτ έγραψε το 1-1 μέσα σε αποθέωση! Στο 35΄ήρθε νέα καλή στιγμή για τους «γηπεδούχους» με τον Πιερό να κάνει την σέντρα και τον Γκαρσία να μην πιάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Στο 38’ χάθηκε νέα διπλή μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Ρότα να κάνει αρχικά το σουτ και τον Κοτάρσκι να διώχνει και στην επαναφορά ο Περέιρα να αστοχεί.

Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν λιγότερες. Στο 67’ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς μετά το βολέ του Κοτάρσκι να μπαίνει περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο σώμα του Ρότα.

 

Ντεμπούτο για Μαρσιάλ

Ο Αλμέιδα βλέποντας την ΑΕΚ να αδυνατεί να πιάσει τον γνώριμο ρυθμό της στην «Opap Arena» αποφάσισε να ρίξει στην μάχη τον Μαρσιάλ, με τον Γάλο άσο να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα». Η είσοδος του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσέδωσε μία επιθετική πνοή στην ΑΕΚ, η οποία πίεσε και στο 87’ έχασε μία  σπουδαία ευκαιρία, αλλά το σουτ του Οντουμπάτζο από καλή θέση ήταν άστοχο

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response