Στο «κόκκινο» η τιμή του ελαιόλαδου στην Κρήτη – 170 με 200 ευρώ για έναν τενεκέ

Κοινοποίηση:
ΛΑΔΙ

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η τιμή στο ελαιόλαδο οι παραγωγοί στην Κρήτη, εξηγούν το πρόβλημα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι ο τενεκές θα ξεπεράσει τα 170 ακόμα και τα 200 ευρώ.

Την ίδια ώρα, κάποιες αλυσίδες χονδρικής άρχισαν να βάζουν πλαφόν στον αριθμό των συσκευασιών που θα μπορούν να αγοράσουν οι επαγγελματίες.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Κρήτης, Μύρωνα Χιλετζάκης, ο παραδοσιακός τενεκές λάδι πωλείται φέτος από 170 έως και 200 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον Alpha, η κλιματική αλλαγή παίζει τον πρώτο ρόλο στην αφορία στα ελληνικά εδάφη. «Τα δέντρα τα έκαψε ο υπερβολικός καύσωνας και η λασποβροχή. Η χώρα μας φέτος θα αναγκαστεί να αγοράσει ελαιόλαδο για να καλύψει τις ανάγκες της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιλετζάκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. γιαλισε το ματι των Κρητικων να τα κονομησουν ,..ρεμαλια
    λασπες και μπουρδες

  2. ε βεβαια, αφου το πουλαμε στην Ιταλια………………

  3. Η ζήτηση καθορίζει και την τιμή. Εφόσον η ζήτηση αυξάνεται αλλά η προσφορά παραμένει σταθερή, οι έμποροι και οι παραγωγοί θα πουλήσουν όσο ακριβότερα τους παίρνει να πουλήσουν και όλα αυτά με δικαιολογίες όπως κλιματική αλλαγή, κλανιές, πορδές, φωτιές και βροχές.

  4. Πέρυσι αγόρασα τον τενεκέ από γνωστό στα 90€!Λάδι από Μονεμβασιά.Τον πήρα τηλέφωνο να τον ρωτήσω πόσο θα το πουλήσει φέτος και μου είπε, μαζί με τον τενεκέ, στα 180€!Όταν τον ρώτησα γιατί τόσο ακριβά,αφού τα εργατικά είναι τα ίδια με πέρυσι, μου είπε ότι αυτές είναι οι τιμές της αγοράς!!!Αυτοί είναι σύγχρονοι μαυραγορίτες!!Αλλά αφού δεν υπάρχει Αγορανομία και ο ίδιος ο Μητσοτάκης είπε ότι η χασούρα για τους πολίτες είναι κέρδος για τους παραγωγούς ,επικροτώντας τους έτσι..!!

  5. χαζομαρες.Βαρια 8 ευρω στην καλυτερη στον παραγωγο 130 η ντενεκα. τα αλλα ειναι παραμυθια

  6. H αναπτυξιακη βαθμιδα εχει και συνεπειες…Σημαινει οτι ο πλουτος αυξανεται, οποτε θα πρεπει να αυξηθουν και τα ειδη διατροφης, καυσιμα, ρευμα, φυσικο αεριο,..Μια προσγειωση στην πραγματικοτητα, μας λεει οτι ολα ανεβαινουν, ενω οι μισθοι και οι συνταξεις (πετσοκομμενες) ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010..
    Βεβαια, οι οικονομικοι αναλυτες, μας τα εχουν πρηξει…

  7. Παραμυθια της Χαλιμας! Η χωρα τις τελευταιες δυο δεκαετιες πασχει απο αφρικανικες λασποβροχες και παντα ειχε ψηλες θερμοκρασιες! Μαυραγοριτισμος στο επακρον! Πουλειστε το στους μεσαζοντες του κ.Γεωργιαδη κι οτι περισσεψει στο κ.Κασσελακη επειδη ειναι υγιεινο για το….βραδυ!

  8. Στρογγυλέψτε την τιμή του τενεκέ στα 500 γιούρο και όταν σας μείνει αμανάτι κλάψτε, η ιστορία αυτή έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και χαμένοι ήταν πάντα οι παραγωγοί που το φύλαγαν για να πουλήσουν ακριβότερα.

Comments are closed.