Στο σημείο μηδέν η Μέση Ανατολή: Φουντώνουν τα σενάρια χερσαίας ισραηλινής επιχείρησης

Κοινοποίηση:
caef2e62-beirut11

Όλα ανοιχτά πλέον στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις του Ισράηλ, και το αν τελικά θα κάνει πράξη την προειδοποίηση της χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο.

Την ώρα, που είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την κηδεία του Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε «στοχευμένη» αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών την περασμένη Παρασκευή, στη Βηρυτό, με το Ιράν να απειλεί με αντίποινα, τα σενάρια της χερσαίας ισραηλινής εισβολής σε λιβανικό έδαφος φουντώνουν.

Το Ισραήλ «δεν θα ησυχάσει», η δολοφονία του Νασράλα δεν θα μείνει αναπάντητη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η περιοχή βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, υπογράμμισε επίσης ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, πως αναλυτές εκτιμούν πως το Ισραήλ προχώρησε στο χτύπημα κατά του Νασράλα, ώστε να αποφύγει τη χερσαία επέμβαση στον Λίβανο με τον IDF να δίνει στη δημοσιότητα πλάνα από την επιχείρηση «Νέα Τάξη» όπως την ονόμασε για την εκτέλεση του ηγέτης της Χεζμπολάχ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κάτι είπαν τα ξένα κανάλια ότι ο Λίβανος παρο για εμφύλιο κλπ τώρα το άκουσα έχω νοβά κλπ

Leave a Response