Στρατιωτικές σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ: Τι να περιμένουμε από τη συνάντηση στο Πεντάγωνο

Κοινοποίηση:
usa-general-2992024-611

Στις 9 Οκτωβρίου, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν, θα υποδεχθεί τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ, στο Πεντάγωνο. Αυτή η συνάντηση έχει προγραμματιστεί σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς οι δύο χώρες επιδιώκουν να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

 

Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης στην περιοχή. Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θα απαντήσει στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του εδάφους του την προηγούμενη Τρίτη. Η επίθεση αυτή περιλάμβανε πάνω από 180 βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι κατά κύριο λόγο αποκρούστηκαν από τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα. Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του αμερικανικού στρατού στις αναχαιτίσεις αυτών των επιθέσεων.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών αναμένεται να εστιάσει σε στρατηγικά θέματα που αφορούν την ασφάλεια της περιοχής και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ. Οι εξελίξεις αυτές είναι κρίσιμες για τη διατήρηση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προέρχονται από χώρες όπως το Ιράν.

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response