Συγκλονίζει ο Παύλος Κοντογιαννίδης: «Βλέπω το σπίτι μου όρθιο μέσα σε ένα μαύρο τοπίο»

Κοινοποίηση:
fotia-varnavas

Πριν ένα μήνα ο Παύλος Κοντογιαννίδης είχε μιλήσει για τα διαβήματα που έχουν γίνει στην πολιτεία από τους κατοίκους του Βαρνάβα και είχε ξεσπάσει για τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε η περιοχή σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι και εύκολη πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Σαν… προφήτης, είδε τώρα την περιοχή που έχει χτίσει το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες. Το δικό του σπίτι σώθηκε, αλλά γύρω του υπάρχει ένα μαύρο τοπίο. «Δυστυχώς όλα έγιναν κάρβουνο. Το σπίτι μου σώθηκε σαν από θαύμα γιατί είχα φροντίσει να το έχω «κουρεμένο» από χόρτα. Το βλέπω τώρα από μία φωτογραφία που μου έστειλε ο γείτονας, όρθιο μέσα σε ένα μαύρο τοπίο και δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Να χαρώ που σώθηκε το σπίτι μου ή να κλαίω που χάθηκε ο παράδεισός μου; Ένα σπίτι όρθιο μέσα σε 100 στρέμματα κάρβουνο. Πες μου τώρα, να χαρώ, να λυπηθώ, να βρίσω, τι να πω;

Τα προβλέψαμε, τα λέγαμε όλοι που μένουμε εδώ. Προφητεία ήταν το πρωτοσέλιδο με τη συνέντευξή μου. Κακή προφητεία, ο κόσμος ο καημένος καίγεται, ακόμα καίγονται. Ευτυχώς το σπίτι μου και του φίλου μου απέναντι σώθηκαν. Άλλα σπίτια όμως κάηκαν, Δεν έκανε τίποτα το κράτος να μας προστατέψει από αυτήν την καταστροφή. Δεν έχει δρόμο να περάσουν τα πυροσβεστικά. Το φωνάζουμε εδώ και καιρό» περιγράφει με στενοχώρια ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης προσθέτει: «Βιβλική καταστροφή! Το να λυπάσαι δεν φτάνει σε αυτήν την τραγική κατάσταση. Και δεν είναι να σώσεις τον προσωπικό σου παράδεισο. Γιατί και στον Παράδεισο μόνος σου δεν μπορείς να περάσεις καλά. Είναι το λεγόμενο: Γ…ο γιατί δεν μας προστάτεψαν; Η οργή μου όχι μόνο ξεχειλίζει. Χείμαρρος έχει γίνει… Ο καταπράσινος παράδεισος έγινε αποκαΐδια… Γιατί επέτρεψαν να συμβεί αυτό; Τόσος πόνος, τόση θλίψη, οργή ατελείωτη, όλα τα συναισθήματα με πνίγουν» ανέφερε με πόνο ψυχής ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δεν μας προστατεψαν γιατι δεν θελουν
    διοτι και μυαλο εχουν και χρημα που το χαριζουν στην Ουκρανια και στον εαυτο τους ,δητε τι ωραια ζωη ζουν και μαλιστα με υπερβολικη αλαζονια μη φιδομενοι οχι μονον την περιουσια αλλα και τη ζωη του απλου λαου.
    Σκοπο εχουν να μας καψουν ,ακομη δεν το καταλαβαινουμε
    Αυτους η ψωτια δεν τους αγγιαζει και αν τους αγγιξει κατα λαθος θα στειλουν ολα τα πυρασβεστικα που εχει η Ελλαδα να τα σβυσουν
    για τον απλο λαο δεν υπαρχουν υπαρχει μονον ψωτια καπωος και σταχτυ και ετσι
    θα συνεχισουν ωσπου να μας καψουν ολους

  2. Να ευχαριστείς τον Θεό που στέκει ακόμη το σπίτι σου και δεν κατέληξες άστεγος. Τα μάτια σου δεκατέσσαρα, μπορεί να την ξανακάψουν την περιοχή σας, όχι τώρα μα το επόμενο ή το μεθεπόμενο καλοκαίρι. επαναλαμβάνονται οι φωτιές στα ίδια καμένα, ώστε ποτέ να μη φυτρώσει τίποτε, να αποσαθρωθεί το έδαφος γιά να γίνει αλλαγή της χρήσης της γής από αυτούς που την έχουν βάλει στο ματι( ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ το Μάτι ).
    Έτσι γίνονται οι δουλειές στην Κολομβία των Βαλκανίων !!!

  3. Πάνω από όλα οι δουλίτσες τους Παύλο μου, για αυτό επέτρεψαν ……………

Comments are closed.