Συλλήψεις σε Ισπανία και Γερμανία για παράνομο εμπόριο με τη Χεζμπολάχ

Κοινοποίηση:
Duo-drones-

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τέσσερις υπόπτους, τρεις στην Ισπανία και έναν στη Γερμανία, στο πλαίσιο έρευνας για την πώληση εξαρτημάτων drones στη λιβανική Χεζμπολάχ.

Η αστυνομία εξήγησε ότι η έρευνα ξεκίνησε στην Ισπανία, όπου η αστυνομία παρακολουθούσε ισπανικές εταιρείες που ανήκουν σε πολίτες λιβανικής καταγωγής που εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες εξαρτημάτων και εξαρτημάτων στρατιωτικών drones ικανών να μεταφέρουν εκρηκτικά.

Η ισπανική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι, με βάση την ανάλυση εγγράφων που περιγράφουν λεπτομερώς το εμπόριο εξαρτημάτων αεροσκαφών στην Ευρώπη, είναι πιθανό η Χεζμπολάχ να έχει συναρμολογήσει αρκετές εκατοντάδες ή και χιλιάδες drones χρησιμοποιώντας μέρη αυτών των αεροσκαφών. Εξήγησε ότι τα ελαφρά αεροσκάφη, τα οποία είναι δύσκολο να παρακολουθηθούν και να σταματήσουν, και ήταν φορτωμένα με εκρηκτικά βάρους πολλών κιλών και στάλθηκαν στο Ισραήλ.

Η δήλωση ανέφερε ότι τα υπολείμματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ που βρέθηκαν στο Ισραήλ ταιριάζουν με τον τύπο των εξαρτημάτων που κατασχέθηκαν από την αστυνομία στην Ισπανία και τη Γερμανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: