Συνάντηση Μελόνι με βασιλιά της Ιορδανίας

Κοινοποίηση:

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έγινε δεκτή στην πόλη Άκαμπα από τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, κύριο θέμα της συζήτησής τους ήταν το Μεσανατολικό και η καταβολή κοινών προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, όπως ορίζει το ψήφισμα 2735 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παράλληλα, έγινε αναφορά στην ανάγκη πολιτικής διαδικασίας η οποία να οδηγήσει στην λύση των δυο κρατών.

«Η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησής της για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ιορδανία στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Food for Gaza και συζήτησε με τον Ιορδανό μονάρχη πρωτοβουλία της χώρας του για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής πρόσβασης στην Λωρίδα της Γάζας, τους στόχους και την άμεση αναγκαιότητα της οποίας, η Ιταλία συμμερίζεται», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με αναφορά, τέλος, στην συνάντηση που έλαβε χώρα στις 11 Οκτωβρίου στην Κύπρο, στο περιθώριο της διάσκεψης Med9 η οποία είχε ως αντικείμενο την κρίση των Σύρων προσφύγων, η Τζόρτζια Μελόνι και ο βασιλιάς Αμπντάλα συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό στενό συντονισμό, ώστε να μπορέσουν να δοθούν ουσιαστικές και αποτελεσματικές απαντήσεις σε αυτή την δραματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response