Δεν έχουν τέλος τα φονικά παιχνίδια μέσω διαδικτύου, τα οποία καλούν άτομα νεαρής ηλικίας να φέρουν εις πέρας φονικές προκλήσεις αφού πρώτα τα εκβιάσουν.
Το παιχνίδι μετά την Μπλε Φάλαινα που έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές ανά τον κόσμο ονομάζεται Momo και ήδη θύμα του έχει πέσει ένα 12χρονο κορίτσι στην Αργεντινή.
Συγκεκριμένα, το «παιχνίδι» Momo έκανε την εμφάνισή του αρχικά στο Facebook και σύμφωνα με τα ξένα μέσα τώρα έχει περάσει στο WhatsApp.
Το 12χρονο κορίτσι που αυτοκτόνησε στο Μπουένος Άιρες φαίνεται να συνδέεται άμεσα με το βάρβαρο παιχνίδι, ενώ μετά από έρευνα στο κινητό της τηλέφωνο, οι αρχές ανακρίνουν έναν 18χρονο που γνώρισε το κορίτσι μέσω social media.
Τι είναι το φονικό παιχνίδι Μomo
Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου οι χρήστες των social media έρχονται σε επικοινωνία με έναν άγνωστο αριθμό τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Ο άγνωστος χρήστης πρώτα στέλνει ασταμάτητα στο θύμα βίαιες φωτογραφίες και στην συνέχεια τον αναγκάζει να φέρει εις πέρας μία δοκιμασία, απειλώντας τον μάλιστα σε περίπτωση που δεν υπακούσει.
Αυτή την δοκιμασία φαίνεται πως εκτελούσε το 12χρονο κορίτσι πριν αυτοκτονήσει στην Αργεντινή.
Μάλιστα, η διαστροφή αυτού του παιχνιδιού φαίνεται και από αυτή την ανατριχιαστική φιγούρα, η οποίο ουσιαστικά είναι το πρόσωπο πίσω από δράστη του παιχνιδιού.
Η φιγούρα αυτή είναι συγκεκριμένα το άβαταρ ενός κοριτσιού, το οποίο μάλιστα είχε δημιουργήσει ο καλλιτέχνης Μιντόρι Χαγιάσι, ο οποίος καταγγέλλει πως οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχουν κλέψει την φιγούρα και την χρησιμοποιούν για τα άρρωστα κόλπα τους.
Αναφορές για την εμφάνιση του Momo έχουν γίνει από το Μεξικό, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Οι Αρχές του Μεξικό αναφέρουν πως την 50η ημέρα που ένας έφηβος μετέχει στο παιχνίδι, καλείται από το “αφεντικό” του Momo να αυτοκτονήσει.
Ήδη έχουν ξεκινήσει σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής καμπάνιες ενημέρωσης για τους κινδύνους που κρύβει το παιχνίδι, κυρίως για τα ανήλικα παιδιά.