Συναγερμός για πατατάκια Nachos που κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη – Τι εντοπίστηκε στους ελέγχους

Κοινοποίηση:
nachos

Συναγερμός σήμανε από τις Ολλανδικές Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων για πατατάκια Nachos που κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη και τα οποία κατόπιν ελέγχων κρίθηκαν ότι ενέχουν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών και ιδίως αυτών με αλλεργία.

Ειδικότερα, Αρχές της Ολλανδίας ενημέρωσαν 13 χώρες (Αυστρία Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία Ουγγαρία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Βρετανία) μέσω του Ευρωπαϊκού συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα (Rapid Alert System for Food and Feed), ότι τα πατατάκια τύπου Nacho με τυρί Rockly nacho cheese περιέχουν γάλα που είναι βασικό αλλεργιογόνο, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα.

Τα εν λόγω πατατάκια ανακλήθηκαν ήδη από την αγορά του Βελγίου. «Εάν είστε αλλεργικοί ή δυσανεκτικοί στο γάλα, μην καταναλώσετε αυτό το προϊόν και επιστρέψτε το στο σημείο πώλησης από όπου το αγοράσατε» προειδοποίησαν οι αρχές τους καταναλωτές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλά ρε μας δουλεύουν; Επειδή είχε τυρί από γάλα τα μαζευουν μόνο και μόνο επειδή δεν είχε σήμανση ότι έτσι είναι;
    Αυτά που γελούσαμε στην Αμερική επί 20 χρόνια τα τρώμε στη μάπα ρεεε. Ξυπνήστε.

    Σκοτώνουν την κοινή λογική ότι το τυρί προέρχεται ΜΟΝΟ από γάλα. (τα υπόλοιπα δεν θα έπρεπε να λέγονται τυριά τελεία και παύλα).

    Και αν πει κάποιος περί αλλεργίας, σιγά τα αβγά. Απλά όσοι έχουν πρόβλημα θα κλάνουν για μια μέρα.

Leave a Response