Συναγερμός με μυστηριώδη ασθένεια στην Κίνα: “Βουλιάζουν” τα νοσοκομεία!

Κοινοποίηση:
kina01d

Η Κίνα φαίνεται να αντιμετωπίζει μια νέα ιογενή έξαρση που έχει προκαλέσει σοβαρή πίεση στα νοσοκομεία της χώρας. Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν γεμάτες αίθουσες αναμονής, με ασθενείς να φορούν μάσκες και γονείς να περιμένουν σε μεγάλες ουρές στις παιδιατρικές μονάδες κρατώντας τα άρρωστα παιδιά τους. Η κατάσταση αυτή θυμίζει τις πρώτες ημέρες της πανδημίας Covid-19, όταν οι υγειονομικές δομές είχαν κατακλυστεί από περιστατικά.

Εκτός από την πίεση στα νοσοκομεία, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι κρεματόρια και γραφεία τελετών δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Παρόλο που αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, έχουν δημιουργήσει ανησυχίες για την πιθανότητα σοβαρότερων συνεπειών από την τρέχουσα έξαρση.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν την έξαρση σε έναν σχετικά άγνωστο ιό, τον ανθρώπινο μεταπνευμοϊό (HMPV), ο οποίος συνήθως προκαλεί ήπια συμπτώματα παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει αυτή τη σύνδεση. Ο HMPV μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως πνευμονία και βρογχιολίτιδα, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η κατάσταση θυμίζει τον χειμώνα του 2022/23, όταν η Κίνα είχε πληγεί από κύμα μυκοπλασματικής πνευμονίας, γνωστής ως “λευκός πνεύμονας”. Αυτή η έξαρση είχε αποδοθεί στη χαμηλή φυσική ανοσία των παιδιών λόγω των αυστηρών lockdowns και του κλεισίματος σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας (CDC), η γρίπη φαίνεται να είναι ο κύριος παράγοντας πίσω από την τρέχουσα κρίση. Περίπου το 30% των διαγνωστικών τεστ επιστρέφουν θετικά για γρίπη, ενώ ένας στους επτά ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη έχει επίσης θετικό τεστ για τη γρίπη.

Τα δεδομένα δείχνουν αύξηση στις επισκέψεις εξωτερικών ασθενών λόγω γριποειδών συμπτωμάτων τόσο στις βόρειες όσο και στις νότιες επαρχίες της χώρας. Στις βόρειες περιοχές, το ποσοστό αυτό έφτασε στο 7,2%, ενώ στις νότιες περιοχές ήταν στο 5,7%. Και στις δύο περιπτώσεις παρατηρείται σημαντική αύξηση συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές.

 

Αντίδραση διεθνών οργανισμών

Παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πιθανή νέα πανδημία, ούτε οι κινεζικές αρχές ούτε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχουν επιβεβαιώσει τέτοιο ενδεχόμενο ή έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις προς το κοινό. Οι ειδικοί συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση ώστε να αξιολογήσουν εάν απαιτούνται περαιτέρω μέτρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Βρε δεν παει να καταστραφει καλυτερα ;;; Μας εχει πρηξει με τους ιους.Να μην τρωνε οι ζουμπαδες σκουλικια ,ακριδες και οτι αλλο σ@ατα βρουν μπροστα τους.Να ανατιναχτουν τα εργαστηρια τους να γλυτωσουμε.Τους σιχαθηκα !!!Οποιος ανακατευετε με τα σ@ατα στο τελος θα βρωμισει.Αμαν με τα πλειμοπιλ!

Leave a Response