«Συναγερμός» στην Σερβία! Ρωσική προειδοποίηση στον Βούτσιτς για πραξικόπημα

Κοινοποίηση:
Serbian-leader-Vucic

Τι μεταδίδουν ρωσικά και σερβικά μέσα

Η Ρωσία προειδοποίησε την Σερβία για πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας της Σερβίας (BIA) ενεργεί ήδη βάσει των οδηγιών που παρέχει η Μόσχα.

«Λάβαμε επίσημες πληροφορίες από τη Ρωσική Ομοσπονδία, πληροφορίες που μεταδόθηκαν και μεταφέρθηκαν μέσω επίσημων διαύλων», είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι αρχές «το αντιμετωπίζουν» και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο Βούτσιτς δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται η απειλή ή ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν. «Η Σερβία προχωρά μπροστά και δεν μπορούν και δεν πρόκειται να τη σταματήσουν», τόνισε!

Νωρίτερα, σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας προειδοποίησαν τον Βούτσιτς για ταραχές που σχεδιάζονται στη Σερβία με απώτερο στόχο την ανατροπή του.

Σύμφωνα με την σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti είπε την Παρασκευή ότι έλαβε ένα «εγχειρίδιο έγχρωμης επανάστασης» που υποτίθεται ότι δημοσιεύτηκε για συμμετέχοντες σε οικολογικές-διεθνιστικές διαδηλώσεις που αναμένονται το Σάββατο. Το εγχειρίδιο περιγράφει μεθόδους που θυμίζουν έγχρωμες επαναστάσεις σε άλλα έθνη, ισχυρίστηκε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι διαδηλώσεις είναι πιθανό να συντονίζονται από «κέντρα εξουσίας» στο εξωτερικό, αλλά δεν ανέφερε κάτι άλλο συγκεκριμένο!

Η διεθνιστική τάξη πραγμάτων προσπαθεί να πάρει όπου μπορεί τον πρώτο λόγο έναντι της Ρωσίας και των συμμάχων της! Πού θα οδηγήσει όλο αυτό στο τέλος;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: