Συναγερμός στο ISS: Το Starliner αντιμετωπίζει δυσλειτουργίες και παράξενους ήχους

Κοινοποίηση:
earth

Ένας ανησυχητικός ήχος έχει προκαλέσει αναστάτωση στην διαστημική κάψουλα «Starliner», η οποία παραμένει εγκλωβισμένη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) λόγω τεχνικών προβλημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNN, ο αστροναύτης Μπουτς Γουίλμορ ανέφερε έναν «παράξενο» θόρυβο που ακούστηκε λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή του σκάφους στη Γη χωρίς πλήρωμα.

 

Ο Γουίλμορ εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την προέλευση αυτού του ήχου, ρωτώντας αν υπάρχει δυνατότητα να εξεταστεί το ζήτημα.

Αυτό το περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία και την ασφάλεια της κάψουλας, καθώς οι αστροναύτες προσπαθούν να κατανοήσουν την αιτία του θορύβου που ακούγεται από το ηχείο.

Μάλιστα, ο Μπουτς Γουίλμορ και η Σούνι Ουίλιαμς επρόκειτο να παραμείνουν για οκτώ ημέρες στον ISS, αλλά θα μείνουν τελικά εκεί οκτώ μήνες, αφού οι διαδοχικές δυσκολίες οδήγησαν στη δύσκολη απόφαση να μην χρησιμοποιηθεί αυτό το διαστημόπλοιο για να φέρει πίσω στη Γη.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι δύο αστροναύτες θα επιστρέψουν στη Γη με διαστημικό σκάφος της ανταγωνίστριας SpaceX τον Φεβρουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καναδός πρώην αστροναύτης Κρις Χάντφινλτ, που είχε διατελέσει διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, εξέφρασε την ανησυχία του για το περίεργο γεγονός, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν αρκετοί θόρυβοι που θα προτιμούσα να μην ακούω μέσα στο διαστημόπλοιό μου, συμπεριλαμβανομένου αυτού που το Boeing Starliner κάνει τώρα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response