Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τα νέα εμβόλια κατά της Kraken – Έρχεται νέο κοκτέιλ

Κοινοποίηση:
ΜΠΟΛΙΑ

Στην συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων, αφού εκεί αναλύονται οι κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τη χορήγηση του νέου επικαιροποιημένου εμβολίου κατά του κορωνοϊού και της παραλλαγής Kraken, δεδομένης της έξαρσης που παρουσιάζει η πανδημία το τελευταία διάστημα, με αύξηση στους διασωληνωμένους και τα θανατηφόρα περιστατικά, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει -μεταξύ πολλών θεμάτων για την επερχόμενη εμβολιαστική περίοδο- και για το νέο εμβόλιο. Ποιες δηλαδή είναι οι ομάδες που πρέπει να το λάβουν κατά προτεραιότητα για την καλύτερη θωράκισή τους, αλλά και σε ποιο δοσολογικό σχήμα, με στόχο τη μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

«Το νέο εμβόλιο θα γίνει διαθέσιμο και στη χώρα μας. Στην Επιτροπή, ωστόσο, έχουμε πολλά θέματα να συζητήσουμε που αφορούν σε όλα τα εμβόλια», δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Αποφάσεις αναμένεται να λάβει η Επιτροπή και για το πρώτο εμβόλιο κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), αλλά και το εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Καθώς και αυτή τη μεταπανδημική χρονιά, το «κοκτέιλ» του κορωνοϊού και των άλλων ιώσεων αναμένεται να μας προβληματίσει, από το φθινόπωρο και μετά.

Οι ομάδες κατά προτεραιότητα
Οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές (EMA, ECDC και FDA) έχουν αποφανθεί θετικά για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ωστόσο, η κάθε χώρα θα αποφασίσει τον τρόπο και τις ομάδες χορήγησης με βάση τα δικά της επιδημιολογικά κριτήρια και ανάγκες του πληθυσμού της.

Στην Ευρώπη συνήθως προτεραιότητα έχουν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι επαγγελματίες του χώρου της Υγείας που βρίσκονται σε αυξημένη έκθεση στον ιό, αλλά και οι ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι ή άτομα με υποκείμενα νοσήματα).

Άτομα που διατρέχουν, πάντως, τον μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια είναι:

άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες παθήσεις που τους θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης Covid-19, ανεξαρτήτως ηλικίας
έγκυες
άτομα με αυξημένη έκθεση στον SARS-CoV-2, όπως οι υγειονομικοί
H αρμόδια Επιτροπή του ΕΜΑ συστήνει το εμβόλιο Comirnaty XBB.1.5 -και συγκεκριμένα την τρίτη προσαρμογή του- για την αντιμετώπιση των νέων παραλλαγών του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα συστήνει μία εφάπαξ δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού για την COVID-19.

«Ο κορωνοϊός θα κυκλοφορεί παράλληλα με την εποχική γρίπη κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία πρόσθεσε πως αυτή η πιθανή διπλή απειλή θα θέσει τα ευάλωτα άτομα σε αυξημένο κίνδυνο και θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Αχ καλέ ποτε θα έρθει να μας την μπηξουν να δούμε λίγη χαρά στα σκέλια μας.

  2. Κράκεν, πρόκειται για μεγάλο χταποδάκι, προοριζόμενο να μετατραπεί σε ορεκτικό για σπέσιαλ ουζάκι. Δεν σας φοβόμαστε άθλιοι της μητσοτακικής παγκοσμιοποίησης, δεν έκανα τα αλλά εμβόλια, δεν θα κάνω και αυτό. Δεν έφτασε ακόμη ο χρόνος για να αποδημήσω βεβιασμένα στον άλλο κόσμο, να το κάνεις εσύ κ. Μητσοτάκη.

  3. για κάθε ψέκα κοβιντάκια που δυστυχώς γλύτωσε από τις προηγούμενες 3 με 5 δόσεις, πρέπει να τελειώνουμε με τους ψέκες που πιστεύουν σε κοροδοϊούς και ψευτοδημίες και μας κάνουν την ζωή κόλαση στηρίζοντας τις οργουελικές προτεραιότητες του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης

  4. Ποια πανδημία? Έληξε επίσημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Πότε νοιάστηκαν ρε σεις για τον απλό κόσμο και νοιάζεστε τώρα για την υγεία του? Εδώ έρχονται επίσημες μελέτες από Βρετανία για διπλές εμ μηνορραγίες μες στο μήνα εμμηνόπαυσης ,ανωμαλίες, βγήκαν πρωθυπουργοί κυβερνήτες σε όλο τον κόσμο ζήτησαν επίσημα συγνώμη από τον κόσμο για τις ζημιές που υπέστησαν. Γέμισαν ιδιωτικές κλινικές με χειρουργεία, σαφηνεκτομες με καρκίνους άνω υπερώα στόματος σπάνιους καρκίνους, καρκίνος στους λεμφαδένες και εσείς επιμένετε. Είναι πολλά τα λεφτά…Αρη

  5. Μην το κάνετε όσοι δεν θέλετε. Παρατράβηξε αυτή η ιστορία με τους ιλουμινάτι, τα τσιπάκια του σατανά και τον πούτιν. Λίγη σοβαρότητα επιτέλους. Ο κάθε καφετζής με χαρτί δημοτικού έχει και άποψη για ζητήματα βιοτεχνολογίας και φαρμακευτικών επιστημών.

    1. Έχει κι άλλους έξυπνους σαν κι εσένα η μάνα σου με PhD?

    2. Εσύ που έχεις χαρτί Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακά πως εξηγείς τα ξαφνικά εμφράγματα σε νέους,τους καρκινους μετά τον εμβολιασμό και ότι μετά από κάθε δόση νοσούν;

    3. Μην χλευάζετε όσα δεν φτάνετε. Όσο για το εμβόλιο, μην το κάνετε, είναι δικαίωμά σας. Δικσίωμά σας να είστε ουρά του κάθε φελόπουλου κηραλοιφά και του κάθε νίκη παπαδοπαπαρονατσιού. Δημοκρατία έχουμε. Όσο για τα πτυχία που δεν έχετε, λογικό μου φαίνεται που δεν έχετε και λογικό να μην μπορείτε να έχετε. Καλό καφεδάκι για απόγευμα εύχομαι.

      1. Δημοκρατία έχουμε ; Αλήθεια ; Δημοκρατικά έβαζαν πρόστιμα ; Δημοκρατικά σε έκλειναν σπίτι σου ; Δημοκρατικά δίνουν σε ιδιωτική εταιρεία να βγάζει αποτελέσματα εκλογών ; Δημοκρατικά διέλυσαν την υγεία και ταυτόχρονα έδιωχναν υγειονομικούς. Δημοκρατικά χρωστάνε τα κόμματα (που υπηρετείς και πιστεύεις) κάτι δις και δεν πληρώνουν ; Το ίδιο και τα κανάλια (που έχουν αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδα). Δημοκρατικά έκαναν διακρατική συμφωνία (Πρέσπες) ; Δημοκρατικά στα καμένα ξεφυτρώνουν γεννήτριες ; Φτάνει, τόση δημοκρατία.

      2. Ποιος σου είπε ότι οι αρνητές δεν έχουν πτυχία; Έχεις διαβάσει στατιστικές, σύμφωνα με τις οποίες είναι η τάξη με τους περισσότερους πτυχιούχους και ντοκτοράδες; Μάσησες και εσύ από την προπαγάνδα των εμφανώς καθυστερημένων σαν τον Μητσοτάκη που για τα δικά του πλήρωσε ο γέρος στο πανεπιστήμιο που εφοδιάζει με πτυχία τα καθυστερημένα σαν τον Κούλη για να πουλάνε μούρη στους χαχόλους που θα «κυβερνήσουν» (θα στείλουν στον όλεθρο); Μάλλον επειδή είσαι ίδιος. Μόνο διανοητικά βλαμμένοι θα έσπευδαν να κάνουν πειραματική, όπως τους είπαν, έγχυση για την οποία όσοι την έσπρωξαν έχουν ασυλία, χαχόλε.

  6. Δεν σας εφτασαν ρε λαδοποντικοι αυτα που κονομησατε απο τα προηγουμενα εμβολια.θελετε κι αλλα να μας πασαρετε τωρα υποχρεωτικα?Απληστια!!

  7. Δεν αναγνωρίζουμε τέτοια “επιτροπή”. Η πρακτική του εμβολιασμού ουδέποτε ήταν ΕΘΝΙΚΗ. Ήταν πάντα ΜΑΣΟΝΙΚΗ.

Comments are closed.