Συνελήφθησαν πέντε άτομα για μαστροπεία σε Καλαμάτα και Τρίπολη – «Βιτρίνες» νυχτερινά καταστήματα

Κοινοποίηση:
mastropeia-kikloma-arxigos

Υπολογίζεται δε, ότι από την εγκληματική δράση τους είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 200.000 ευρώΣτην κατ’ επάγγελμα μαστροπεία, στην Καλαμάτα και την Τρίπολη, δραστηριοποιούνταν τα μέλη δύο συμμοριών που εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας, κατ’ εξακολούθηση προαγωγή άλλων στην πορνεία και εκμετάλλευση των εσόδων της πορνείας άλλων, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συστηματική αστυνομική έρευνα, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, καθώς και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων,
Η περαιτέρω διερεύνηση των στοιχείων οδήγησε στη διακρίβωση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη κατ’ επάγγελμα μαστροπεία, τουλάχιστον, από το Δεκέμβριο του 2023.
Υπολογίζεται δε, ότι από την εγκληματική δράση τους είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 200.000 ευρώ.

Η πρώτη συμμορία

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην Καλαμάτα και αποτελούνταν από τρεις Έλληνες, ηλικίας 46, 52 και 63 ετών (ο τελευταίος, μάλιστα, είχε συλληφθεί ξανά το 2018 με την κατηγορία της σωματεμπορίας), καθώς και μια 40χρονη Ρουμάνα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες, έχοντας τη συναίνεσή τους, προωθούσαν πλήθος ενήλικων γυναικών, Ελληνίδων και ξένων, στην πορνεία, με συμφωνία οι κοπέλες να παίρνουν το ανάλογο μεροκάματο.

Με πρόσχημα τη λειτουργία του νυχτερινού καταστήματος στο κέντρο της Καλαμάτας, πήγαιναν πελάτες και τους προσέφεραν ερωτικές υπηρεσίες, τόσο εντός όσο κι εκτός. Προέβαιναν σε συνουσία μαζί τους ή άλλες γενετήσιες πράξεις και το κόστος ήταν 100- 150 ευρώ για ερωτική πράξη εντός του καταστήματος και 200 ευρώ αν ο πελάτης βρισκόταν με την κοπέλα εκτός.

Στη συνέχεια οι συλληφθέντες, μέσω του καταστήματος, ενεργούσαν κατάλληλα για τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν κάρτες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας του εξωτερικού, τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για να «ξεπλένουν» χρήματα σε τράπεζες της αλλοδαπής.

Η δεύτερη συμμορία

Στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε η δράση και δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν με «βιτρίνα» νυχτερινό κατάστημα στην Τρίπολη. Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από τους ανωτέρω 46χρονο Έλληνα και τη 40χρονη Ρουμάνα, μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και έναν 54χρονο Έλληνα, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ως νομιμοφανές περίβλημα νυχτερινό κατάστημα στην Τρίπολη, προέβαιναν στην διάπραξη όμοιων αδικημάτων.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Αργολίδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Α΄ ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, όπου συνελήφθησαν τα ανωτέρω πέντε μέλη των οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, καθώς και στα ανωτέρω καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 6 κινητά τηλέφωνα, 130 μάρκες τύπου καζίνου, πλήθος συσκευασιών προφυλακτικών, κάρτα αλλοδαπής τραπέζης, κάρτες εταιρείας άμεσης μεταφοράς χρημάτων, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων, πλήθος αποδείξεων συναλλαγών και το χρηματικό ποσό των 84.700 ευρώ.

Κατά τις έρευνες συνελήφθη επιπλέον μια 43χρονη Ρωσίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν 4 ναρκωτικά δισκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: