Συνελήφθη άνδρας για ληστείες και ναρκωτικά στο Μαρούσι

Κοινοποίηση:
xeiropedes

Πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή του Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε σύλληψη ενός 44χρονου Έλληνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής. Ο άνδρας κατηγορείται για επανειλημμένες ληστείες, απόπειρα κλοπής, παραβάσεις σχετικές με όπλα και ναρκωτικά, καθώς και υπεξαίρεση.

 

Η σύλληψη του 44χρονου προήλθε από την ενδελεχή διερεύνηση καταγεγραμμένων ληστειών που είχαν συμβεί σε καταστήματα, φαρμακεία και ξενοδοχεία στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής. Οι αστυνομικές αρχές αξιοποίησαν πληροφορίες και στοιχεία που συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί ο δράστης των συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων.

Ο 44χρονος φαίνεται ότι είχε αναπτύξει μια συγκεκριμένη μέθοδο δράσης. Από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, παρακολουθούσε τους χώρους που στοχοποιούσε προσεκτικά. Μετά την επιβεβαίωση ότι δεν υπήρχαν πελάτες στον χώρο, εισερχόταν σε αυτούς και με την απειλή όπλου ή μαχαιριού αφαιρούσε χρηματικά ποσά. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι επέλεγε κυρίως γυναίκες ως θύματα των επιθέσεών του.

Επέλεγε να δρα κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες και κινούταν με δίκυκλο, το οποίο του εξασφάλιζε ευελιξία κινήσεων στους οδικούς άξονες.

Για να δυσχεράνει την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του, φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας κράνος με λογότυπο γνωστής εταιρίας διανομής, για την οποία εργαζόταν κατά καιρούς, μάσκα και γυαλιά ηλίου, εναλλάσσοντας ρουχισμό ενώ κάλυπτε με πετσέτα ή σακούλα την πινακίδα του επιχειρησιακού του δικύκλου.

Μετά από έρευνα στην οικία και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,8 γραμμ. ηρωίνης, πιστόλι τύπου REPLICA, κινητό τηλέφωνο, ρουχισμός και κράνος που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

 

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιαστήκαν 13 περιπτώσεις ληστειών και απόπειρα κλοπής σε Κηφισιά, Πεύκη και Μαρούσι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response