Συνελήφθη βρεφονηπιοκόμος στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση:
paidikos

Συνελήφθη μια 26χρονη βρεφονηπιοκόμος στην περιοχή Κωνσταντινοπολίτικων Θεσσαλονίκης, καθώς φέρεται να μην αντιλήφθηκε την απουσία ενός 2,5 ετών παιδιού από τον παιδικό σταθμό. Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα (26/8) και το παιδί βρέθηκε μόνο του στον δρόμο. Η σύλληψη της γυναίκας έγινε μετά από την καταγγελία που υπεβλήθη εις βάρος της για έκθεση ανηλίκου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το GRTimes, η νταντά του μικρού κοριτσιού είχε αφήσει το παιδί στον σταθμό προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία προσαρμογής για περίπου μία ώρα. Είχε δώσει τα στοιχεία της και τον αριθμό τηλεφώνου της, ενημερώνοντας ότι θα παρέμενε κοντά στο χώρο, συγκεκριμένα σε παρακείμενο πάρκο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τις ευθύνες των εργαζομένων σε αυτούς.

Ξαφνικά άκουσε μια κραυγή ενός παιδιού και στην αρχή νόμιζε ήταν κάποιο παιδάκι της γειτονιάς. Η μικρή όμως άρχιζε να τη φωνάζει και διαπίστωσε ότι βρισκόταν μέσα στον δρόμο. Έτρεξε προς το σημείο και πήρε το παιδί αγκαλιά. Στη συνέχεια, πήγε και χτύπησε την πόρτα του παιδικού σταθμού και όταν της άνοιξαν κατάλαβε ότι δεν είχαν αντιληφθεί καν ότι ένα παιδί είχε φύγει.

Ενημερώθηκε η αστυνομία και η εισαγγελέας που ζήτησε να συλληφθεί η δασκάλα που παρέλαβε το παιδί στην είσοδο. Δεν μπορούσαν να εξηγήσουν από που βγήκε το παιδί καθώς η κεντρική είσοδος ήταν ερμητικά κλειστή. Δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι ένα παιδί έλειπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: