Συνελήφθη γιατρός στην Γερμανία με την κατηγορία δολοφονίας 4 ασθενών του

Κοινοποίηση:
pseutogiatros

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ένας 39χρονος γιατρός που εργαζόταν σε ομάδα ανακουφιστικής φροντίδας ηλικιωμένων συνελήφθη υπό την υποψία ότι έχει διαπράξει τέσσερις ανθρωποκτονίες. Τα θύματα του, γυναίκες ηλικίας 72, 76, 87 και 94 ετών, φέρεται να έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 11 Ιουνίου και 14 Ιουλίου.

 

Μέθοδος Δράσης του Γιατρού

Ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι σκότωνε τους ασθενείς του κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στα σπίτια τους, όπου παρείχε υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας. Μετά την πράξη του, επιχείρησε να κάψει τα σπίτια των θυμάτων προκειμένου να εξαφανίσει τυχόν αποδεικτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να τον συνδέσουν με τις ανθρωποκτονίες.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το πρώτο “χτύπημα” σημειώθηκε στις 11 Ιουνίου. Οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν να αναζωογονήσουν την 87χρονη γυναίκα, αλλά αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, ο γιατρός φέρεται να σκότωσε μια 76χρονη στις 8 Ιουνίου. Η αστυνομία είπε ότι έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα της ασθενούς στο Νοϊκέλν, αλλά η φωτιά έσβησε από μόνη της. «Όταν το αντιλήφθηκε, φέρεται να ενημέρωσε έναν συγγενή της γυναίκας και ισχυρίστηκε ότι στεκόταν μπροστά στο διαμέρισμά της και ότι κανείς δεν απαντούσε στο κουδούνι της πόρτας του», ανέφερε η αστυνομία.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο ύποπτος φέρεται να σκότωσε άλλους δύο ασθενείς ηλικίας 72 και 94 ετών. Οι ερευνητές δεν είπαν τίποτα για ένα πιθανό κίνητρο.

 

Πηγή: DW, dpa, AFP, Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: