Συνελήφθη διακινητής στη Χίο: 29 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν από το σκάφος του

Κοινοποίηση:
xeiropedes-5

Σήμερα, Κυριακή, η Λιμενική Αρχή της Χίου έλαβε πληροφορίες σχετικά με ένα ταχύπλοο σκάφος που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή Κοντάρι. Το σκάφος αυτό είχε αποβιβάσει συνολικά 29 αλλοδαπούς στην ακτή της Χίου και στη συνέχεια αναχώρησε προς τις τουρκικές ακτές.

 

Αμέσως μετά την ενημέρωση, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.) που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία κατευθύνθηκε προς το σημείο. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και ο 26χρονος διακινητής συνελήφθη από τις αρχές.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των ελληνικών αρχών να ελέγξουν τη διακίνηση λαθρομεταναστών μέσω θαλάσσιων οδών. Η δράση αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την προστασία των συνόρων.

Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του σκάφους, ενώ ο διακινητής και μοναδικός επιβαίνων μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Χίου. Στη συνέχεια διεξήχθησαν χερσαίες έρευνες από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου/Τ.Δ.Μ. στην ευρύτερη περιοχή της αποβίβασης, όπου εντοπίστηκαν 29 αλλοδαποί (17 άντρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι).

Από την Λιμενική Αρχή της Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς, ενώ συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός διακινητής για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στερούμενων νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων στην ελληνική επικράτεια και για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response