Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθη την Πέμπτη (20/2) σε περιοχή της Καλαμαριάς 31χρονος για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.
Ειδικότερα, ο 31χρονος προέβη, κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, στην πραγματοποίηση έξι διαφορετικών τηλεφωνικών παραγγελιών προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας (1.153) ευρώ, τα οποία παρέλαβε, αποστέλλοντας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, πλαστά καταθετήρια από τραπεζικά ιδρύματα.
Την Πέμπτη προσπάθησε με τον ίδιο τρόπο να πραγματοποιήσει αντίστοιχη συναλλαγή, αξίας (478) ευρώ, πλην όμως κατά την παραλαβή των προϊόντων συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.
Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαριλάου – Αναλήψεως, διαπιστώθηκε πως το όχημα, που χρησιμοποίησε ο 31χρονος για τη μετακίνησή του στο σημείο, το είχε νοικιάσει από εταιρεία ενοικιάσεων οχημάτων, καταθέτοντας επίσης πλαστό καταθετήριο τραπέζης.
Επιπλέον, από έγγραφο που βρέθηκε στην κατοχή και κατασχέθηκε και αφορά στην αγορά ηχοσυστήματος αξίας (799) ευρώ, προέκυψε πως λίγες ημέρες πριν ο 31χρονος προέβη σε τηλεφωνικής παραγγελία του εν λόγω ηχοσυστήματος χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.